ЕС разреши на руските банки, които са изключени от SWIFT,

...
ЕС разреши на руските банки, които са изключени от SWIFT,
Коментари Харесай

ЕС разреши на руската Росселхозбанк да използва факсове вместо SWIFT системата

Европейски Съюз позволи на съветските банки, които са изключени от SWIFT, само че не са глобени, да употребяват различни средства за изпращане на финансовите известия: хартия, факс или е-поща. Росселхозбанк попада под тези критерии и нейните факсове ще бъдат одобрявани от Европейския съюз.

Руските банки, които не са обект на блокиращите наказания на Европейски Съюз, само че са изключени от SWIFT, могат да употребяват различни способи за изпращане на финансови известия. Това се показва в разяснението на Европейски Съюз от 28 февруари, което в този момент бе обнародвано от съветските медии.

В документа се показва, че различните способи включват „ неспециализирани услуги за изпращане на финансови известия “, като да вземем за пример хартия, факс или е-поща. Банките, които не са обект на глобите, могат да правят сходни преводи с европейските търговски кредитни институции, се споделя още в този документ.

Новото предписание е в действие за Росселхозбанк, която не е обект на блокиращите наказания на Европейски Съюз, само че бе изключена от SWIFT през месец юни 2022 година дружно със Сбербанк и Московска кредитна банка. Освен тях достъп до интернационалната система за финансови известия изгубиха ВТБ, Откритие, Новикомбанк, Промсвязбанк, Банката на Русия, Совкомбанк и държавната ВЕБ.РФ.

В началото на месец ноември предходната година Агенция Ройтерс заяви, че Русия се е обърнала към западните страни с предложение за облекчение на глобите против Росселхозбанк, за може да се улесни износът на съветското зърно. Агенцията не прецизира дали по този метод западните страни са реагирали на предлагането на Москва.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР