ЕС разчита на Китай, като постоянен член на Съвета за

...
ЕС разчита на Китай, като постоянен член на Съвета за
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС разчита на Китай да призове Русия да зачита основните принципи на Хартата на ООН

" Европейски Съюз разчита на Китай, като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да призове Русия да зачита главните правила на Хартата на Организация на обединените нации и да способства за преустановяване на бруталното заличаване и съветска окупация ".

Това е споделил ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел по време на срещата си с президента на Китай Си Дзинпин, оповестява " Файненшъл таймс ".

Според представителя на Шарл Мишел " двамата водачи подчертаха, че нуклеарните закани са безотговорни и извънредно рискови ".

" Обръщайки се към въпроса за правата на индивида и главните свободи, Шарл Мишел акцентира тяхната повсеместност “, съобщи още представителят на ръководителя на Европейския съвет.

Също по този начин Шарл Мишел е " повторил уговорката на Европейски Съюз към неговата политика за Един Китай и е припомнил дългогодишната позиция на Европейски Съюз по отношение на Тайванския проток ", оповестява представителят на ръководителя на Европейския съвет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР