ЕС призова да се приеме данък върху месото за справяне

...
ЕС призова да се приеме данък върху месото за справяне
Коментари Харесай

25% оскъпяване заради месен евроданък - slava.bg

ЕС прикани да се одобри налог върху месото за справяне с климатичните изключителни обстановки.

Според отчета „ таксата за резистентност “ на месото за покриване на екологичните му вреди може да набере милиарди, с цел да помогне на фермерите и потребителите да създават и ядат по-добра храна.

Налогът, който би нараснал цената на пържола с към 25%, ще бъде въведен през идващото десетилетие. Докладът се концентрира върху страните от Европейски Съюз и е направен за обединението ТАРР от организации за здраве, околна среда и хуманно отношение към животните.

В него се споделя, че „ справедливото ценообразуване “ за месото би трябвало да бъде включено в идната европейска „ нова зелена договорка “.

Според специалистите на обединението ТАРР данъкът ще способства за задачите на Зеления пакт и може да бъде въведен от 2022 година Така през потреблението на месо може да се понижи със 70% за десетилетие, само че се чака да се усили качеството на създаденото месо.

Целта на проекта за увеличение на налога върху производството на месо в Европейски Съюз е да бъдат отразени разноските за запазване на околната среда, в това число вредите от излъчванията СО2 и биоразнообразие, се споделя в отчета.

Изчисленията на учените сочат, че от този налог може да обезпечи спомагателни 32,2 милиарда евро годишно в бюджета на Европейски Съюз. Средствата от него ще оказват помощ на фермерите да ползват по-екологични селскостопански практики. Ако бъде въведен също върху производството на плодове и зеленчуци, той ще помогне да се понижи Данък добавена стойност и повече семейства с ниски приходи ще могат да си разрешат тези артикули.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР