ЕС постави региони в „тъмночервена зона”Предвижда се изолиране на Миконос

...
ЕС постави региони в „тъмночервена зона”Предвижда се изолиране на Миконос
Коментари Харесай

Гръцки острови - „огнища“ на COVID-19

ЕС сложи райони в „ тъмночервена зона”
Предвижда се уединяване на Миконос и Йос

Да се върне наложителното носене на маски навън

Безпокойство на лекарите буди обстановката в Закинтос, Лефкада, Санторини, Родос и Халкидики.
Европейският център по профилактика и надзор върху болесттите сложи в „ тъмночервена зона” част от гръцките острови в Егейско море. Властите плануват още веднъж въвеждане на строги ограничения против разпространяването на ковид. Въпреки това няма отлив на туристи, съгласно хотелиерите.

Островите Миконос и Йос са на крачка от въвеждане на карантина, оповестяват от гръцкото държавно управление. Още 11 острова в Егейско море са с високи стойности на инфектирани с Covid-19. Огнищата на разпространяване на вируса са събирането на хиляди младежи по заведения и частни вили без защитни маски и отдалеченост е мнението на лекарите.

Полицията употребява дрон и управлява обществените мрежи, с цел да предотврати неразрешените събирания. Извънредни полицейски екипи трансферираха от Атина към островите, с цел да наблюдават за съблюдаване на ограниченията.
Безпокойство на лекарите буди обстановката в Закинтос, Лефкада, Санторини, Родос и Халкидики.

Лекарите от щаба за надзор на ковид упорстват да се върне наложителното носене на маски навън. Други медици считат, че това е неизпълнимо при високите температури.

Правителството в Атина вкара наложително имунизиране за медиците и ограничавания за работа на учителите. Въпреки митингите внезапно скочи броят на ваксиниращите се лекари и учители.

Председателят на Съюза на болничните лекари в Атина - Матина Пагони пред медиите предизвести, че в случай че не се построи колективен имунитет в „ лечебните заведения ще стане страшно” и „ никой не може да планува бъдещето”, съобщи Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР