ЕС откри днес в Страсбург своята Конференция за бъдещето на

...
ЕС откри днес в Страсбург своята Конференция за бъдещето на
Коментари Харесай

Макрон откри дискусия за бъдещето на Европа: Как ще изглежда ЕС след 10 години

ЕС откри през днешния ден в Страсбург своята Конференция за бъдещето на Европа като най-нов опит за цялостна промяна, съобщи ДПА.

Конференцията си слага за цел благодарение на цивилен разговори и онлайн платформа до пролетта на 2022 година да има създадени оферти по какъв начин институциите на Европейски Съюз да станат по-ефикасни и налични за жителите.

В своята тирада френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Европейски Съюз е потвърдил качествата си по време на пандемията от новия ковид.

" Останахме дружно в тази рецесия ", сподели той и настоя, че Европейски Съюз е показал взаимност, сложил е преди всичко отбраната на човешкия живот, оказал е финансова помощ и е укрепил здравните си системи.

Макрон съобщи също, че страните от Европейски Съюз сполучливо са си сътрудничили във имунизационната акция.

" Трябва да се гордеем с това, то не беше нещо подразбиращо се. Европейското съдействие избави животи ", сподели Макрон и добави: " Този дух на взаимност би трябвало да откри отражение и в нашата политика в Африка ".

Сега е времето Европейски Съюз да намерения по какъв начин ще наподобява след 10 години, съобщи Макрон и прикани за модел, който пази европейските полезности и благоприятства научните проучвания и вложенията.

Френският президент акцентира, че " европейският модел на обществена отбрана съумя да издържи в интервала на санитарна рецесия ".

Според него " солидарността е и отбрана на суверенитета ". За да бъде обезпечен той, би трябвало да се създава през днешния ден и на следващия ден.

" Европа би трябвало да бъде освен огромен пазар, само че и огромен производител ", счита Макрон. Според него, би трябвало да се влага повече в нововъведения, защото Европа изостава от Китай и Съединени американски щати.

Френският държавен глава прикани Европейски Съюз да се върне към огромните планове, наблягайки нуждата от проучвания на космоса и на Световния океан.

" Европа би трябвало да бъде водач в намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата ", счита Макрон, представен от пресслужбата на Елисейския замък и Българска национална телевизия.

Лидерът на Европейската национална партия Манфред Вебер предложи ръководителят на Европейската комисия да се избира директно от всички гласоподаватели на Европейски Съюз и съобщи, че сегашният модел на двойно управление би трябвало да се отстрани.

Много страни членки обаче не са склонни да се одобряват основни промени, тъй като това би наложило изменение на договорите на Европейски Съюз. В подобен случай някои страни ще би трябвало да провеждат референдуми, а опитът демонстрира, че на тях нееднократно се е отхвърляло направеното предложение, отбелязва ДПА.

Освен това някои страни от Европейски Съюз се боят от загуба на пълномощия на националните държавни управления в интерес на Европейската комисия и Европейския парламент.

Около 20 европейски водачи, измежду които немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, приканиха жителите на Европейски Съюз да се включат в самодейностите за промяна посредством цивилен събрания и онлайн платформа. Пандемията извади на показ " мощните страни на европейската интеграция, само че и слабостите й. Трябва да обсъдим всичко това ", сподели Щайнмайер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР