ЕС осъжда силно самоубийствения атентат, извършен днес в Анкара. В

...
ЕС осъжда силно самоубийствения атентат, извършен днес в Анкара. В
Коментари Харесай

Лидерите в ЕС осъдиха атентата в Анкара

ЕС осъжда мощно самоубийствения атентат, осъществен през днешния ден в Анкара.

В известие на Делегацията на Европейски Съюз в Турция, изпратено до Българска телеграфна агенция, са представени представители на Европейски Съюз, които осъждат днешното нахлуване.

Осъждам мощно осъщественото тази заран терористично нахлуване в Анкара и поисквам бързо възобновяване на ранените при атентата, уточни ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Турция Николаус Майер-Ландрут.

Еврокомисарят за съседството и разширението Оливер Вархей уточни в акаунта си в обществената мрежа Екс, че Европейски Съюз поддържа Турция в битката й против тероризма. Той също пожела бързо възобновяване на полицейските чиновници, ранени при атентата.

Шокирани сме от терористичното нахлуване в Анкара тази заран, уточни ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Решително осъждаме този нерешителен опит за нанасяне на рани и за причиняване на гибел. Мислите ни са с потърпевшите и техните фамилии, както и с цяла Турция, добави Мишел.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че Европейски Съюз осъжда терористичното нахлуване против турското министерство на вътрешните работи в Анкара, при което бяха ранени няколко служители на реда.

Изразяваме взаимност с Турция и пожелаваме бързо възобновяване на ранените, добави Борел.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон написа в акаунта си в Екс, че е разговаряла с министъра на вътрешните работи на Турция Али Йерликая, пред който е осъдила шокиращото терористично нахлуване в Анкара. Йохансон е изразила солидарността си с ранените и с целия народ на Турция.

Нашата битка против тероризма е взаимна, добави еврокомисарят по вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР