ЕС не признава изборите в Беларус и застава зад беларуския

...
ЕС не признава изборите в Беларус и застава зад беларуския
Коментари Харесай

ЕС не признава изборите и иска мирно и демократично прехвърляне на власт в Беларус

Европейски Съюз не признава изборите в Беларус и застава зад беларуския народ за спокойно и демократично прехвърляна на властта , разяснява ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен, след изключителна среща на държавните и държавните ръководители на 27-те страни от Европейски Съюз за Беларус.

Европейски Съюз изпраща мощно и обединено обръщение към управляващите в Беларус , изясни ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Европа ще наложи наказания на виновните за насилието и фалшификациите на изборите в Беларус . Европейски Съюз счита насилието против протестиращите в Беларус за шокиращо и чака следствие. Европейски Съюз стои солидарно с хората на Беларус и не приема безотговорност.

Предвиждат се 53 милиона евро за отбрана на демократичните права на жителите на Беларус , разяснява Фон дер Лайен.

Но бъдещето на страната би трябвало да се реши в Минск, не в Брюксел или Москва, не става въпрос за геополитика, а за демократични права , добави Мишел.

" Хората на Беларус желаят смяна и я желаят в този момент . Впечатлени сме от смелостта им. Точно за 10 дни от провеждането на президентските избори, невиждан брой хора излязоха на улиците в Беларус. Те желаят народна власт и нови президентски избори, защото тези избори не бяха нито почтени, нито свободни ", изясни Фон дер Лайен.
 Лукашенко подреди да се потушат митингите и стяга контрола на границата
Лукашенко подреди да се потушат митингите и стяга контрола на границата

Борел чака водачите на Европейски Съюз да " осъдят и да не признаят режима на Лукашенко "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР