ЕС не изпраща помощ на Сирия за справяне с последствията

...
ЕС не изпраща помощ на Сирия за справяне с последствията
Коментари Харесай

ЕК обясни защо ЕС не изпраща помощ на Сирия след земетресението - нямало молба от Дамаск

ЕС не изпраща помощ на Сирия за справяне с следствията от земетресението, защото не е получил молба за помощ от Дамаск. Това сподели представителят на Европейската комисия Балаш Уйвари на брифинг в Брюксел в понеделник, оповестява ТАСС.

" Не сме задействали механизма за гражданска отбрана за Сирия, тъй като не сме получили такова искане от Дамаск, - сподели представителят на Европейска комисия. - Обикновено искане за задействане на механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз идва от локалните управляващи, отговарящи за очистване на следствията от изключителни обстановки, или от управляващите на страната. Разбира се, в случай че получим сигнал от сирийските управляващи, че желаят помощ от Европейски Съюз, ще разгледаме това искане неотложно “.

В същото време механизмът за гражданска отбрана в поддръжка на Турция беше задействан от Европейския съюз в понеделник сутринта, избавителни екипи от 10 страни от Европейски Съюз към този момент са изпратени в тази страна и още три оферти се координират с турското държавно управление, сподели Уйвари.

Мощно земетресение с магнитуд 7,7 бе записано в нощта против понеделник в провинция Кахраманмараш в югоизточна Турция. Според турски сеизмолози това земетресение може да стане едно от най-разрушителните в района напоследък. През деня в понеделник в Турция беше записано ново земетресение с магнитуд 7,7.

Източник: " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР