ЕС е в състояние да постигне целта си да намали

...
ЕС е в състояние да постигне целта си да намали
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Не е нормално да строим АЕЦ „Белене“ с „Атомстройекспорт“ след съдебния спор

ЕС е в положение да реализира задачата си да понижи зависимостта си от съветския газ с две трети до края на годината. Такава позиция изрази предприемачът Иво Прокопиев пред Би Ти Ви.

„ Нямам подозрение, че ще се случи, въпросът е на каква цена “, разяснява той.

По отношение на плана АЕЦ „ Белене “ той съобщи, че не е обикновено, откакто е имало грамаден търговски спор с „ Атомстройекспорт “, година по-късно страната ни да стартира взаимен план с тази компания.

Припомняме, съветската компания предяви иск против България за 1,2 милиарда евро и страната ни беше наказана да заплати половината от тази сума.

По думите на Прокопиев, държанието на Русия не може да докара до срив в международната стопанска система, само че в случай че Пекин застане на страната на Москва, последствията може да са съществени, защото китайската стопанска система е доста по-мощна.

Той разяснява и взаимната защита на въздушното ни пространство със съдружници от НАТО. Бизнесменът е безапелационен, че откакто имаме споделени стопански системи със страни от НАТО, е обикновено да имаме споделени активи в границите на Алианса.
„ Защо да не можем да имаме и споделени самолети? “, добави Иво Прокопиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР