ЕРМ Запад не носи вина за природни бедствия, които са

...
ЕРМ Запад не носи вина за природни бедствия, които са
Коментари Харесай

ЕРМ Запад не носи вина за природни бедствия

ЕРМ Запад не носи виновност за естествени бедствия, които са отвън неговия надзор, според Общите условия на договорите за потребление на електроразпределителната мрежа. Това декларират в позиция от сдружението по отношение на

В тази връзка акцентират, че съгласно член 60 от ОУ сдружението не носи отговорност при повреди в електрическите мрежи и уреди по независещи от електроенергийното дружество аргументи и за попречване на непосредствена заплаха за здравето и сигурността на хора или уреди.

Също по този начин в член 56 от ОУ са разказани случаите, в които сдружението носи отговорност и е очакван реда за обезщетяване на клиентите. В сегашния случай няма налице събитие, което да допуска отговорност на сдружението за вреди, нанесени на клиентите, акцентират от ЕРМ Запад.

Дружеството твърди, че е виновен оператор на електроразпределителната мрежа на територията на Западна България, който прецизно съблюдава своите лицензионни, законови и регулаторни отговорности.

И напомнят - през уикенда настъпиха по електроразпределителната мрежа. Оттогава насам 1700 чиновници на компанията работят непрекъснато за възобновяване на електрозахранването на клиентите. Те работят в извънредно тежки условия при блокирани от паднали дървета пътища, непроходими горски и планински терени, ниски температури, мощен вятър и заледявания.

Независимо от тежките условия, екипите на ЕРМ Запад са на терен и работят непрекъснато до възобновяване на зареждането на всички клиенти, твърдят от сдружението.
 Министерство на енергетиката не дава обезщетения за ток поради снежното злополучие
Министерство на енергетиката не дава обезщетения за ток поради снежното злополучие

МЕ не е снабдител на ток, посочи министър Румен Радев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР