ЕРМ Запад извърши 95 000 проверки за кражби на електроенергия

...
ЕРМ Запад извърши 95 000 проверки за кражби на електроенергия
Коментари Харесай

Електрохолд пропищя: За година е откраднат ток колкото харчи Перник за 2 месеца

ЕРМ Запад извърши 95 000 инспекции за обири на електрическа енергия през 2022 година, което е с близо 40% повече по отношение на 2021 година Над 200 екипа работят непрестанно, в това число в дребните часове на денонощието, както и през празничните и почивните дни. Активните инспекции ще продължат и през идните коледни и новогодишни празници, оповестиха от Електрохолд.

От януари 2022 година досега е дотаксувана електрическа енергия в размер на над 22 млн. киловатчаса – повече от потреблението на град като Перник за два месеца.

Общо 86% от противозаконното ползване се прави от семейства, а 14% - от икономически клиенти, само че все пак

количеството на открадната електрическа енергия на двете групи е съвсем равно поради по-голямата консумация на бизнеса.

Последният огромен случай на нерегламентирано потребление е от 13.12.2022 година, когато екипи на компанията откриха поредна операция на електромер на хотел наоколо до Рилския манастир. Проверката бе осъществена взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи. Екипите работиха и в тъмната част на денонощието при извънредно тежки условия, с цел да бъдат осъществени всички процесуално-следствени дейности и възобновено вярното премерване.

Друг неотдавнашен случай на нерегламентирана приложимост е в сервиз на огромна верига за бяла техника в София.

В постройката е намерено огромно перално помещение, което се е захранвало от незаконно построен трафопост в подземните етажи. Дотаксуваната електрическа енергия е 1,4 млн. киловатчаса.

Анализите на ЕРМ Запад демонстрират, че най-голямо нелегално ползване е записано в следните браншове - заведения за хранене и заведения за хранене (75 случая), супермаркети (70), бизнес офиси (32), хотели и къщи за посетители (29), автокъщи и автосервизи (19). Общо за 2022 година сдружението е открило обири от 445 икономически обекти, измежду които складови, логистични и индустриални бази и преработвателни предприятия.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР