Еритритолът е популярен изкуствен подсладител, който се използва като заместител

...
Еритритолът е популярен изкуствен подсладител, който се използва като заместител
Коментари Харесай

Колко опасна може да бъде консумацията на еритритол

Еритритолът е известен неестествен подсладител, който се употребява като сурогат на захарта в огромна част от нискокалоричните, нисковъглехидратни и кето артикули, които срещаме на пазара. И макар че може и да ни се коства, че е за предпочитане пред захарта, става известно, че забележим ли го в състава на някой артикул, е по-добре да не го купуваме.
 Газираните питиета и хроничните болести, които предизвикват на бъбреците
Напитката с най-голяма щета за здравето на бъбреците

Оказва се, че не е алкохолът

Защото съгласно ново потреблението на еритритол е обвързвана с нараснал риск от инфаркт, инсулт и даже гибел. След като следят повече от 4000 души в Съединени американски щати и Европа, подложени на планова сърдечна оценка, откриватели от клиниката в Кливланд откриват, че хората, които имат по-високи равнища на еритритол в кръвта си, имат по-голям късмет да получат инфаркт или инсулт. Освен това учените виждат, че консумирането на еритритол може да провокира образуването на кръвни съсиреци.

На базата на новото изследване откривателите предизвестяват, че еритритола не би трябвало да се възприема като здравословна и естествена опция на захарта. Също по този начин той не трябва да се предлага на хора със затлъстяване, диабет или метаболитен синдром, защото те към този момент са изложени на риск от сърдечно-съдови здравословни проблеми.
 Снимка 608529

" Сърдечно-съдовите болести се развиват с течение на времето и са водещата причина за гибел в международен мащаб ", прецизират учените. По думите им е рационално да заобикаляме потреблението на еритритол, най-малко до момента в който не бъдат осъществени повече изследвания, с цел да се потвърдят наблюденията от сегашното проучване.
 Сърце, сърдечни болести, инсулт, изкуствени подсладители и каква е връзката сред тях
Има ли връзка сред инсулта и изкуствените подсладители

Горчивото сладко

Въпреки че са нужни спомагателни проучвания за въздействието на еритритола и другите подсладители върху здравето ни, учените не заключават, че всички изкуствени подсладители са рискови, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР