Еris увеличава случите на COVID: Новият вариант плъзна в 36

...
Еris увеличава случите на COVID: Новият вариант плъзна в 36
Коментари Харесай

Еris увеличава случите на COVID: Новият вариант плъзна в 36 страни


Еris усилва случите на Коронавирус: Новият вид плъзна в 36 страни. Нов вид на Covid се появи в Обединеното кралство, а след това бе открит в още 35 страни. След откриването на Eris случаите на коронавирусна зараза започнаха да нарастват, предаде The ​​Independent.
Вариантът Eris, механически наименуван EG.5.1,
съставлява един на всеки седем нови случая на Коронавирус, съгласно Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA).

Произхождайки от разновидността Omicron, UKHSA следи разпространяването на Eris и възходящите случаи в интернационален мащаб.
Eris е класифициран като нов вид
в Обединеното кралство на 31 юли. По данни на Световната здравна организация вариантът EG.5 е документиран за първи път в средата на февруари тази година.

Ръстът на случаите на Covid идва, откакто прогнозните цифри скочиха с съвсем 200 000 предишния месец, от 606 656 планувани случая на 4 юли до 785 980 на 27 юли.

Eris е вторият най-разпространен вид в Обединеното кралство след Arcturus, който съставлява съвсем половината от всички случаи на зараза, съгласно UKHSA.
Длъжностни лица споделят, че „ деликатно “
наблюдават обстановката, защото случаите на Коронавирус не престават да порастват.

Доклад на UKHSA демонстрира, че приемът в болница в Обединеното кралство нараства. През есента на тази година ще бъдат въведени спомагателни бустерни ваксини, с цел да се укрепи имунитета на уязвимите хора в Обединеното кралство против всички варианти на COVID-19.
„ Националната здравна работа ще се свърже
през есента на 2023 година, когато сезонната ваксина е налична, с тези, които дават отговор на изискванията заради здравословни условия или възраст. Призоваваме всички, на които се предлага, да одобряват имунизацията “, оповестиха от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.
Настоящите проучвания демонстрират,
че Eris не се оформя като всеобщ заразител, какъвто беше неговият предходен вид Омикрон в края на 2021 година до началото на 2022 година

Въпреки това Aгенцията разгласява насоки, измежду които са:

„ Редовното и усърдно измиване на ръцете ви оказва помощ да се предпазите от COVID-19 и други бъгове и вируси. Ако имате признаци на респираторно заболяване, предлагаме да стоите надалеч от другите, когато е допустимо “.
През последните седем дни 4076 души
са дали позитивен тест за COVID-19 в Англия, което е с 27,8% повече от миналата седмица. Междувременно 1438 пациенти са приети в болница, което е обезпокоително нарастване от 40,7% по отношение на миналата седмица.
Случаите на ковид нарастват по целия свят.
Съобщава се за увеличение на случаите на коронавирус в целия свят.

В Япония случаите нарастват в продължение на 17 седмици, като Министерството на здравеопазването на страната съобщи в петък, че са докладвани 78 502 случая през последваната седмица на юли. Хоспитализациите също са се нараснали с 14% през този интервал.
В САЩ EG.5 е водещият вид,
съставляващ 17,3% от случаите в страната. Нивата на хоспитализация заради COVID-19 са се завишили през последните седмици и в Съединени американски щати.

Докато наближаваме есента, учените показват опасения, че намаляването на тестванията и секвенирането, което се случва по целия свят, ще направи по-трудно наблюдението на нови разновидности.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР