Ерик Верден е световноизвестен учен в областта на остаряването, президент

...
Ерик Верден е световноизвестен учен в областта на остаряването, президент
Коментари Харесай

Ерик Верден: Човешкият живот може да се удължи значително

Ерик Верден е знаменит академик в региона на остаряването, президент на Института за проучване на стареенето Бюк. Институтът е най-големият самостоятелен проучвателен център на стареенето в света.

В изявление за сп. Nautilus, Верден споделя, че бързото повишаване на проучванията свързани с възрастовите промени и стареенето се дължат на едно изобретение, направено през 90-те години на предишния век, показващо, че стареенето не е нещо неизбежно. То е провокирано от разновидности, а учените рано или късно, биха могли да създадат промени в генома на човек, които да удвоят междинната възраст на хората.

Щом има способи да се контролира стареенето, най-вероятно ще се откри и хапчето за това,

споделя Верден, само че изяснява, че въпреки всичко няма величие и няма лекарство което да направи индивида вечен.

Това което може да се реализира е удължение на живота. То може да се реализира, когато тялото се поддържа добре. Правилното хранене и физическите извършения са необикновено „ лекарство “ против стареенето, споделя Верден. Според него би трябвало да се третират аргументите, а не признаците,  в композиция с фармацевтични произведения и верен метод на живот.

И през днешния ден се оферират доста мистични „ лекувания “ на старостта – преливане на кръв от младежи на възрастни такива, проучвания на ролята на теломерите (сложна конструкция в края на хромозомата) за процеса на стареене, създаването на хапчета срещу стареене въз основата на някои бактерии и прочие Това обаче не е решение, смята Верден.

Има и нещо друго: когато междинната възраст на човек пораства и се комбинира с намаляващата раждаемост,  присъща за доста от развитите народи в света, резултатът е бързо повишаване на каузи на възрастното население. Тогава съотношението на  хората, които са отвън индустриалния развой и са в пенсия, по отношение на тези, които създават, се трансформира и това се отразява отрицателно на стопанската система.

Пред  хората стои казусът по какъв начин стареенето и по-дългият живот да не идва за сметка на увреждане на природата, на утежняване на стопанската система или благосъстоянието на по-младите, въпроси които би трябвало да се вземат решение по едно и също време с опитите да се удължи човешкия живот, заключава Верден.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР