Ericsson инвестира 155 млн. евро за изграждането на интелигентен производствен

...
Ericsson инвестира 155 млн. евро за изграждането на интелигентен производствен
Коментари Харесай

Ericsson инвестира 155 млн. евро в технологичен център в Естония

Ericsson влага 155 млн. евро за построяването на образован индустриален и софтуерен център в Европа. Тази инвестиция показва желанието на компанията да заздрави връзките сред научноизследователската и развойната си активност и производството.    Шведският снабдител на съоръжение, оповестява Telecoms, разгласи тази седмица, че ще консолидира четири обекта в Естония в един образован център с повърхност 50 000 кв. м, който ще включва тестови лаборатории, хранилища, индустриални линии и офиси.      Към момента планът е в начална фаза, като компанията е направила единствено първата стъпка, подписвайки дефинитивно съглашение за придобиване на парцел за създаване на въпросния образован център. Очаква се договорката да завърши през четвъртото тримесечие на 2024 година при избрани, неуточнени към този момент условия.     Хъбът, ситуиран в бизнес парка Ülemiste City в Талин, ще стартира да действа при започване на 2026 г.   

" Тази стъпка е в сходство с дълготрайната тактика на Ericsson за по-устойчива верига за доставки, доста понижаване на въглеродния ни отпечатък и потребление на мощта на 5G за интелигентно произвеждане ", изяснява Фредрик Йедлинг, EVP и началник на отдел " Мрежи " в Ericsson. " Цялата ни индустриална среда в международен мащаб се цифровизира и, както направихме в Съединени американски щати, това ще ускори връзката сред нашата научноизследователска и развойна активност и въвеждането на нови артикули, с цел да подсигуряваме, че всеки всичко, което произвеждаме, освен е от изгода за нашите клиенти, само че и е създадено с допустимо най-ниско влияние върху околната среда ”. 
Ericsson си слага за цел да понижи въглеродните излъчвания с " до " 70% спрямо четирите естонски обекта, които новият център ще размени, и отбелязва, че планът също по този начин поддържа задачата на компанията за реализиране на нулеви чисти излъчвания до 2030 година в личните ѝ интервенции.    Освен това той се вписва в познатия към този момент роман на доставчика за поддръжката, която желае да обезпечи за клиентите си в техните лични желания към нулево чисто ползване.      

" Чрез модернизиране на съществуващите 4G кули към 5G операторите могат да усилят потенциала на мрежата си до 10 пъти, като в същото време понижат потреблението на сила с повече от 30% ", показват от доставчика. 
Наскоро Ericsson разгласи, че е достигнал значим крайъгълен камък в развиването на 5G оборудването. В края на предишния месец доставчикът разкри, че е доставил 10 млн. подготвени за 5G станции по целия свят, споделяйки няколко статистически данни за наличието си на международния пазар: към 50% от 5G трафика отвън Китай се реализира в мрежите на Ericsson; 147 настоящи 5G мрежи се зареждат от Ericsson, 25 от които са така наречен независими 5G мрежи (SA).     Тогава от компанията направиха отпратка и към енергийно ефикасните решения на Ericsson, предопределени да подобрят въздействието на 5G върху околната среда тогава.   

" Ние се ангажираме да бъдем в челните редици на устойчивите интервенции в Европа, защото революционизираме индустриалния си развой взаимно с нашите сътрудници и клиенти и поддържаме увеличението на мащаба на разрастване на 5G. Този образован хъб ще се зарежда 100% от възобновима електрическа енергия и ще бъде построен с оптимална успеваемост посредством изкуствен интелект, машинно образование, роботика и други усъвършенствани технологии от Индустрия 4.0 ", изясняват още от доставчика на телекомуникационно съоръжение. 
          
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР