ереза Мей бива поставяна все по-натясно по темата за излизането

...
ереза Мей бива поставяна все по-натясно по темата за излизането
Коментари Харесай

Мей е на път да загуби и последната опция за решаването на Brexit

ереза Мей бива поставяна все по-натясно по тематиката за излизането на Англия от Европейски Съюз. Досега разнообразни политици в Лондон се опълчиха на английския министър председател както за приемането на съглашението за Brexit, контрактувано с Брюксел, по този начин и за излизане от Европейски Съюз без съглашение (т.нар. „ корав Brexit “), написа Economic.

``
реклама

Сега обаче Мей среща отпор и за третата, последна, опция – отсрочване на Brexit, който към този момент е плануван за 29 март.Бившият министър по въпросите за Brexit Доминик Рааб през ноември 2018 година подаде оставка поради клаузата от съглашението за Brexit границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия да остане отворена и след 29 март. Днес обаче той е дал изявление, в което декларира, че е мощно срещу отлагането на излизането на Англия от Европейски Съюз.

Според него даже самото говорене за отсрочване на Brexit изпраща неверно обръщение към Брюксел и основава усещане, че Лондон може да бъде изнудват по тематиката за излизането от Европейски Съюз.Министърът по въпросите на рибарството Джорд Юстис пък преди часове хвърли оставка, заявявайки, че е срещу законодателните промени, даващи право на държавното управление на Мей да отсрочи Brexit. Интересното е, че той се отдръпна от поста си по-малко от денонощие, откакто гласоподава в поддръжка на въпросните промени.„ Сега би трябвало да останем твърди. Смятам, че Джордж Юстис подаде оставка поради обстоятелството, че намека към Европейски Съюз за отсрочване на Brexit или за изрично отменяне на „ корав Brexit “ отслабва преговорните позиции на Лондон за реализиране на държавните цели в полемиките с Брюксел “, разяснява през днешния ден Рааб и дефинира опцията за отсрочване на излизането от Европейски Съюз като „ нечестна “.Оставката на Юстис и остротите думи на Рааб по отношение на изглеждащата като най-разумна алтернатива за Brexit – неговото отсрочване с няколко месеца за реализиране на още консенсуси с Европейски Съюз – е допустимо да настроят отрицателно по отношение на концепцията и други английски политици.

Като се има поради, че депутатите в Лондон към този момент се сплотиха против настоящето съглашение за Brexit, както и против „ твърдият Brexit “, в случай че се консолидират и против отлагането на Brexit, министър председателят Тереза Мей няма да има други благоприятни условия, с изключение на да подаде оставка и да даде на различен министър председател да откри излаз от патовата обстановка. Това, несъмнено, ще докара или до отсрочване на Brexit, или до „ корав Brexit “ – според от търпението и разсъдъка на английските депутати.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР