Ердоган призна загубата на местните избори. Местните избори в Турция

...
Ердоган призна загубата на местните избори. Местните избори в Турция
Коментари Харесай

Ердоган призна загубата на местните избори

Ердоган призна загубата на локалните избори. Местните избори в Турция в неделя означиха най-голямото изборно проваляне за Партията на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган, защото главната опозиционна група завоюва победа в основни градове, в това число Истанбул и Анкара.

„ Девет месеца след успеха ни на парламентарните и президентските избори през май 2023 година за жалост не успяхме да реализираме резултата, който искахме и на който се надявахме, на общинските избори – съобщи той в Анкара. – Резултатите ще бъдат оценени, ще го създадем самокритично и обективно “. Ердоган назова изборите почтени за демокрацията. „ Народът съобщи своето обръщение, своята воля и предизвестия към нас посредством урните “, съобщи Ердоган.
Ердоган разяснява още, че той и неговата партия няма да подценен резултатите от вота. „ Няма да пренебрегнем решението на нашия народ, няма да действаме срещу волята му и да я слагаме под въпрос. “

В неделя в Турция се организираха национални избори за кметове на градове,

районни кметове и други локални чиновници, които ще служат през идващите пет години. Партията на Ердоган загуби гласовете за първи път, откогато стартира да се кандидатира за избори през 2002 година, и загуби райони, които преди този момент бяха считани за бастиони на Партията на справедливостта и развиването.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР