Ердоган показа, че не желае да спазва споразумението с Европейския

...
Ердоган показа, че не желае да спазва споразумението с Европейския
Коментари Харесай

Експерт: Единна европейска позиция ще спре действията на Ердоган

Ердоган сподели, че не желае да съблюдава съглашението с Европейския съюз. Не бива да се лъжем, той отиграва сходна позиция, като дели европейските страни на негови другари и на негови врагове. Трябва да има общ европейски метод. Единна европейска позиция ще спре сходни дейности от страна на Турция. Това разяснява пред БНР Димитър Гърдев, специалист по сигурността.

Той акцентира, че България има добросъседска политика с Турция, само че страната ни е член на Европейски Съюз и при спешна обстановка може да получи помощ от Евросъюза.

Експертът съобщи: "Има осведомителна война и от двете страни. Похватът се назовава прочувствен грим, употребява се всеобщо в средствата за всеобща информация ".

Журналист: Реално Ердоган разгласи война на Европа

Според Димитър Гърдев развиване на ситуацията ще има след визитата на Ердоган в Москва.

В момента обстановката на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кастанес – Пазаркуле е спокойна, само че пунктът остава затворен. Все още към границата сред Турция и Гърция има към 10 000 мигранти. При Александруполис близо 1000 мигранти са пробвали през нощта да пробият граничната ограда. От началото на мигрантската рецесия са регистрирани над 26 500 опита за незаконно прекосяване на границата, 218 души са арестувани от гръцките управляващи.

Пълна поддръжка за гръцката политика за мигрантите и непоклатимо единение и взаимност демонстрираха водачите на европейските институции, които направиха обход с хеликоптер на сухопътната граница сред Турция и Гърция. 700 милиона евро в допълнение, още 100 гранични служители на реда от Фронтекс, два хеликоптера, 1 аероплан, 7 кораба – Европа отпусна всичко належащо на Атина, с цел да се оправи с мигрантския напор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР