Ердоган натиска ЕС за съюзник срещу РусияСитуацията в Турция е

...
Ердоган натиска ЕС за съюзник срещу РусияСитуацията в Турция е
Коментари Харесай

САМО В СТАНДАРТ!Чуков казва ще спре ли мигрантската криза

Ердоган натиска Европейски Съюз за съдружник против Русия Ситуацията в Турция е три спора в едно
ВЛАДИМИР ЧУКОВ, особено за " Стандарт "

Ситуацията, в която изпадна източното Средиземноморие, е в действителност акумулиране на три спора в едно. Защо се получи такава огромна ескалация? Конфликтът-майка е несъмнено сирийският. Всъщност класическата скица с сходен вид дейности в Близкия Изток е да се отвори втори фронт. И съгласно мен проектите на Ердоган са да притегли Европейския съюз в борбата си против Русия, като упражни напън върху Европейски Съюз. Това е вентилът, който пуска парата или може да я спре. Отделно имаме втория спор Гърция - Турция. Той се изостри поради приключването на газ в изключителната икономическа зона на Кипър, само че също по този начин и когато изключителната икономическа зона на Турция и Либия се сляха. Това стана с подписаното съглашение сред Ердоган и държавното управление, което ръководи в Триполи. Според това, което подписаха, настъпи обединение на двете зони за сметка на всичко това, което по силата на интернационалното право се поставя на Гърция. Отидоха безусловно до крайбрежията на остров Крит, което изостри извънредно доста връзките Гърция - Турция, като надлежно Гърция получи поддръжката на Брюксел.

И сега, когато Турция е повече от изолирана, Ердоган се пробва да активизира всички запаси в борбата против съперника си Русия в Сирия. Като европеец мога да кажа, че това е и конфликт сред две правни системи. Европейски Съюз напълно ползва и съблюдава нормите на интернационалното право и по тази причина ние сме толкоз неефективни против сътрудници, които са от двете огромни и състезаващи се между тях източни страни - Турция и Русия. Те са доста по-ефективни и нападателни, просто тъй като не се преценяват с нормите на интернационалното право.
Относно развиването на спора, епицентърът е протичащото се в Сирия. Ако след срещата сред Ердоган и Путин резултатите са нулеви, т.е. всеки си остане на позициите, рисковата обстановка, която следим по гръцко-турската граница, евентуално ще продължи. Ако се появят признаци на някакво отчасти съглашение, евентуално турските управляващи ще провиснал гарда и ще спрат да бъдат толкоз дейни към подтикването на бежанците към Европейски Съюз. В сирийския спор се преплитат както ползите на местни сили, по този начин и на международните. Представителят на Съединени американски щати, който бе в Сирия, съобщи, че Щатите са подготвени да снабдят Турция с муниции, което радикално опонира на изявлението на Майк Помпео, че Съединени американски щати няма да се намесват в спора. Тоест има преплитане на ползите и се основават разнообразни статуква или сякаш краткотрайни обстановки, които да продължат оптимално дълго.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР