Ерата на бързия растеж за фирмите за електрически скутери е

...
Ерата на бързия растеж за фирмите за електрически скутери е
Коментари Харесай

Доставчиците на електрически скутери влизат в нов етап на развитие

Ерата на бързия напредък за компаниите за електрически скутери е към края си. Фирмите, потърпевши мощно от ограниченията за ограничаване на пандемията, оповестяват, че използването на тези транспортни средства се връща до първичните си равнища в градовете, оповестява Reuters. Секторът се изправя пред нови провокации - по-строги регулации, измежду които лицензи, ограничаващи броя оператори; консуматори, изискващи по-добър програмен продукт и транспортни средства; както и застрахователи, които не оферират своите услуги за фирмите заради рисковете за здравето при използването на скутерите.

В резултат на това цените на услугата се повишават, както и може да се стигне до спомагателна консолидация в бранша . Някои от по-малките компании към този момент са били закупени, като да вземем за пример Zagster, добита от транспортната софтуерна компания Superpedestrian през 2020 година, и Scoot, закупена от Bird Rides през 2019 година

" Наистина е нужен мащаб, с цел да проработи стопанската система. Затова мисля, че ще забележим някои от по-малките играчи да отпадат ", споделя пред организацията изпълнителният шеф на компанията Bird Травис Вандерзанген.

Според разбор на Reuters, като се изключи че цената на огромните компании понижава, пандемията води до прекъсване на финансирането на доста от по-малките компании в бранша.

" Има доста компании, които не могат да влагат в хардуер, не могат да влагат във функционалности за безопастност и не могат да влагат в образование ", споделя Уейн Тинг, изпълнителен шеф на Lime .

Сегашната конюнктура е доста по-различна от тази през 2017 година, когато стартира всеобщото разпространяване на електрическите скутери и доста от тях бяха захвърлени на улицата. Ранните скутери чартърен бяха потребителски клас и не бяха подобаващи за висока употреба, споделя изпълнителният шеф на Voi Фредрик Хиелм. Неговата компания, с централа в Стокхолм, оперира близо 100 хиляди скутера в Западна Европа.
Нови провокации
В момента страните стягат регулациите, както и вършат търгове за лицензи, с цел да лимитират броя на доставчиците на услугата. По-рано тази година Копенхаген краткотрайно забрани активността на фирмите на територията на града, до момента в който пренапише регулациите си. Някои американски градове като Колумбия, в щата Мисури, и Уинстън-Сейлъм, в Северна Каролина, разрешават на доставчиците да възстановят активността си при засилен контрол.

Според по-големите снабдители раздаването на лицензи на няколко огромни компании с положително досие подсигурява по-добри услуги и им разрешава да оперират преференциално по-голям брой транспортни средства.

" Това се е трансформирало в игра с ниски доходи и огромен мащаб и е доста по-добре да има по-малко оператори с по-голямо покритие ", споделя Фредрик Хиелм.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Мултимедиа 3 Ритейл 1 Мултимедиа 2 Енергетика 3 Промишленост 1 Енергетика 2 Мултимедиа
Определени английски градове стартират проби за доставчиците на електрически скутери. За да могат да оферират услугите си, те би трябвало да лимитират скоростта им, а водачите би трябвало да имат щофьорска брошура.

" Решени сме сигурността да се намира в центъра на нашите проби и ще работи за всички ", споделя Хелън Шарп, транспортен шеф на тестванията в Лондон за три компании: Lime, Tier и Dott.

За да отговорят на лондонските условия, Tier основава програмен продукт, ограничaващ достъпа на скутерите ѝ до някои натоварени пътища. Фред Джоунс, районният шеф за Северна Европа на Tier, споделя, че скутерите на компанията могат да устоят 5 години и имат 83 сменяеми съставния елемент, с цел да могат да удължат живота им.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР