Equinix и Alice & Bob ще помагат в прехода и

...
Equinix и Alice & Bob ще помагат в прехода и
Коментари Харесай

Глобална партньорство отваря път към квантовата епоха

Equinix и Alice & Bob ще оказват помощ в прехода и на фирмите в България

Квантовите компютри имат капацитет да позволяват проблеми, които биха лишили на най-хубавите типичен компютри хиляди години (снимка: Alice & Bob)

Бизнесите в България и по света ще могат да навлязат в епохата на квантовите калкулации, с помощта на световно партньорство сред компанията за цифрова инфраструктура Equinix и разработчика на квантови процесори Alice & Bob. 

Клиентите на Equinix, която оперира два центъра за данни у нас, ще се възползват от предпазен достъп до най-съвременната квантова технология благодарение на цифровите услуги Equinix Metal и Equinix Fabric, както и от квантовите стратегически услуги за бизнеса на Alice & Bob, с цел да усвоят капацитет от благоприятни условия, оценен от McKinsey на милиарди долари.

Квантовите калкулации са трансформативна технология, която разрешава на потребителите да извършват изчислително интензивни задания като симулация, оптимизация, машинно образование и криптография. Въпреки че към момента са в начален стадий на своето развиване, те имат капацитета да създадат гражданска война в разнообразни индустриални процеси, да трансформират разбирането ни за вселената и даже да подкрепят забавянето на климатичните промени.
още по темата
Квантовите компютри имат силата и капацитета да позволяват проблеми, които биха лишили на най-хубавите типичен компютри хиляди години, отбелязва Equinix. Технологията на Alice & Bob, резултат от модерни изследвания, осъществени във френски и интернационалните лаборатории, цели да помогне на фирмите да ускорят нововъведенията и да се приготвят за бъдещето.

Докато актуалните квантови компютри може да страдат от неточности в изчисленията, които им пречат да изпълнят своите теоретични обещания, Alice & Bob създава патентована технология за самокоригиращ се свръхпроводящ квантов обичай – cat qubit. Тази обещаваща технология ще обезпечи доста по-прост път към толерантни към неточности и универсални квантови калкулации с капацитет да трансформират обещанието на квантовите калкулации в комерсиално преимущество.

„ Нашата технология напуща лабораторията и навлиза в същинския свят ”, съобщи Тео Перонен, изпълнителен шеф на Alice & Bob и акцентира, че партньорството с Equinix ще помогне на клиентите на компанията за цифрова инфраструктура да разрешат някои от най-предизвикателните проблеми в света.

Обединяването на строго предпазените интервенции на Equinix с квантовата експертиза на Alice & Bob основава среда за нововъведения. Тази синергия ще разреши на фирмите да усвоят квантовите калкулации и в същото време да запазят изцяло своята конфиденциалност.

Equinix е хазаин и разработчик на екосистема, която трансформира метода, по който съхраняваме и изчисляваме данни, споделя Здравко Николов (снимка: ruzhin / предоставена от Acta Verba)

„ Alice & Bob е компания, която ще укрепи нашата екосистема с услуги, основани на квантовите калкулации. Чрез обезпечаването на цифровите услуги на Equinix, като да вземем за пример Equinix Metal и Equinix Fabric, всеки клиент в Platform Equinix може да достъпи и да се възползва от тези авангардни технологии ”, съобщи Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix България.

По неговите думи, смисъла на взаимосвързаността се разраства в две направления – географско покритие и услугите, налични посредством него. Equinix е хазаин и разработчик на тази екосистема, която трансформира метода, по който съхраняваме и изчисляваме данни.

Секторите, които разчитат на високоинтензивна изчислителна мощ, като устойчивата сила, химическият и фармацевтичният бранш, както и финансовите услуги ще бъдат коренно изменени от технологията до 2035 година, с което се чака евентуално да придобият стойност от до 1,3 трилиона щатски $.

Широк набор от промишлености и екосистеми, които желаят да проучат евентуални образци от практиката в квантовите калкулации, в този момент ще могат да достъпят предпазено квантовите компютри на Alice & Bob, намиращи се в центъра за данни на компанията, при поискване, посредством Equinix Metal и Equinix Fabric.

Equinix Metal са физически сървъри с висока продуктивност при поискване, които имат капацитета да бъдат непосредствено интегрирани с Equinix Fabric за разрастване на мощна инфраструктура на разнообразни световни местоположения в границите на минути. Те разрешават на фирмите да се свържат с хиляди мрежи, снабдители на мрежови и облачни услуги, както и услуги за връзки и сигурност – всичко от една локация.

Достъпът до тази запаси открива голям брой евентуални благоприятни условия за компании, които желаят да опитват с квантовия компютър на Alice & Bob в границите на личната си цифрова инфраструктура, само че със сигурността и лекотата, с които Equinix е прочут, обобщиха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР