Епидемията, причинена от китайския коронавирус, добива впечатляващи размери, които по

...
Епидемията, причинена от китайския коронавирус, добива впечатляващи размери, които по
Коментари Харесай

Дневник от Ухан, разтърсващ разказ на жена от града: Паника и запасяване навсякъде!

Епидемията, породена от китайския ковид, добива впечатляващи размери, които по всичко проличава, ще надвишават тези на Тежкия изострен респираторен синдром (SARS), от 2002-2003 година Разболелите се преди 17 година от SARS бяха 8098 души, а китайският патоген към 30 януари е доказан у над 7800 души.

Виж още: Шокираща история: Куче избави стопанина си от китайския вирус, вижте историята на Кими

Градът, от който потегли болестта, китайският Ухан, е изцяло блокиран по въздух и суша. Общественият превоз също е спрян, а улиците са пусти. 

Виж още: Епидемия от смешки с новия гибелен ковид! Ето и най-хубавите по тематиката

Гуо Зин е един от милионите поданици на града, блокиран в него. Тя е на 29 година и по принцип е обществен служащ. Ето какво показа за своето всекидневие в призрачния град пред BBC.

23 януари

" Събудих се и разбрах за блокадата. Не знам какво значи, какъв брой ще продължи и по какъв начин да се приготвя за нея. Информацията в новините е объркваща. Повечето хора носят маски, другари ми споделиха да се запася с храна. Оризът и нуделите по магазините съвсем са свършили. Човек в магазина купи доста сол, един го попита за какво толкоз доста сол взима. А той го попита какво би правил, в случай че блокадата продължи година. В аптеките бяха свършили маските, както и дезинфектантите. Запасих се с храна, градът стопира своя живот ".

24 януари

" Тишината е ужасяваща. Живея сама и рядко слушам шумове по коридорите. Имам много време да мисля по какъв начин ще оцелея. Една от задачите ми е да не се разболея. Храната е значима за оцеляването, би трябвало да осигуря още. Властите не споделят какъв брой ще продължи това, хората си мислят, че ще е до месец май. Днес аптеките и магазините до нас са затворени, само че е хубаво да видиш по какъв начин се куриери разнасят подготвена храна. Отидох на пазара през днешния ден - купих ориз, целина, яйца и чесън. Прибрах се у дома и се изкъпах. Мия си ръцете по 20-30 пъти дневно. "

25 януари - Китайската нова година

" Никога не съм се вълнувала от празника, само че през днешния ден е друго. Излязох на открито, носейки две маски, въпреки че хората споделят, че няма смисъл. В супера зеленчуци нямаше, нудълите също бяха на изчерпване. Имам потребност да закупувам, каквото има в магазина - взех си 2,5 кг. ориз, въпреки че у дома имам още 7 кг. Взех още сладки картофи, наденици, фасул. Имам храна за месец, само че поради събитията, какво да върша? Разходих се около реката, два магазина бяха отворени, имаше и хора, които разхождаха кучетата си. "

26 януари

" Не единствено градът е блокиран, а и гласът на хората. В първите дни даже WeChat беше блокиран. Винаги е имало цензура в Китай, само че този път е още по-жестоко. Сутрин упражнявам, употребявам приложение на телефона за тренировки, само че мислите ми са на друго място. Разходих се на открито, преброих какъв брой хора видях за 500-е метра до магазина - бяха 8. "

28 януари 

" Паниката измежду хората е огромна. Днес обаче видях повече хора на открито - бяха най-вече служащи, които мереха температурата на хората на открито. Моята суматоха обаче се успокоява. Вече не ме е боязън толкоз за оцеляването ми. По новините споделиха, че ще дават парични награди на хората, които не излизат от вкъщи си. "

Източник thumbnail: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР