Епидемията от коронавирус в Турция е под контрол, заяви здравният

...
Епидемията от коронавирус в Турция е под контрол, заяви здравният
Коментари Харесай

100 000 заразени в Турция, но властта твърди, че „всичко е под контрол”

Епидемията от ковид в Турция е под надзор, съобщи здравният министър на страната Фахреттин Коджа на конференция в Анкара. Броят на новите доказани случаи понижава, добави още той.

В сряда новооткритите инфектирани в югоизточната ни съседка са малко над 3000, с което общият им брой доближи съвсем 98 700 души. Почти 2400 души са умряли досега от ковид в страната. Вчера 117 души изгубиха живота си, съобщи БНР. Здравният министър Фахреттин Коджа посочи, че излекуваните пациенти са съвсем 16 500, а броят на интубираните пациенти е редуциран до трицифрено число. По думите му, Турция има ниско съответствие на смъртност по отношение на броя на инфектираните. Хората да отсрочат всеобщите събирания по време на Рамазан за идната година, посъветва здравният министър. Според него в случай че разпоредбите се съблюдават, няма да се стигне до втора вълна на заразяване и удължение на процеса на битката с вируса.

Фахреттин Коджа дефинира като вест, ориентирана против Турция, публикация на в. „ Ню Йорк Таймс “, съгласно която има повишен брой смъртни случаи тази пролет в Истанбул и това може да е знак, че болестта в Турция е по-широко публикувана. Турският здравен министър посочи, че в последните 5 години в Турция всяка година се следи с към 2,9% по-висока смъртност от предходната, както и че тази година поради ковид в Истанбул са били заровени доста хора, които са умряли в града, само че по принцип се погребват в родните им места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР