Епидемията от коронавирус в Италия официално доведе до спирането на

...
Епидемията от коронавирус в Италия официално доведе до спирането на
Коментари Харесай

Три тежки вариант за завършека на сезона в Серия А

Епидемията от ковид в Италия публично докара до прекъсването на провеждането на Серия А до 3-ти април, с цел да бъде овладяно болестта.

Това значи, че шампионатът е пред сериозната заплаха да не приключи. До края на шампионата в Италия има цели 12 кръга, които ще би трябвало да бъдат изиграни за безпределно късия интервал от към месец и половина след отпадането за възбраната.

Имайки поради плануваното започване на Евро 2020 на 12-ти юни, завършването на шампионата в точния момент наподобява съвсем невероятно. Според италианското издание "La Repubblica " са начертани три разновидността за приключването на Серия А.

Едното предложение включва цялостното втвърдяване на календара, с цел да може да се играят мачове през 3 дни, което би отсрочило Купата на Италия за края на май. Това обаче съществено да бъде затруднено от възможното присъединяване на италианските тимове в европейските клубни шампионати.

Вторият вид включва преместването на Евро 2020 за по-късно през годината, най-вероятно през есента. Това би било допустимо, в случай че и продължава заболеваемостта от болестта и в другите страни в Европа.

Най-лошият спецарий включва сезонът да завърши до сегашния миг. При този вид италианската федерация няма да присъди шампионска купа, а единствено места за европейските клубни шампионати. По връзките на местата за изпадащите тимове нещата са още по-сложни. Първите два тима от Серия Б биха получили автоматизирана промоция, без нито един изпадащ от Серия А. Това ще значи, че сезонът следващата година в първата дивизия на Италия ще включва цели 22 тима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР