Епидемията от коронавирус активира множество дарителски и доброволчески акции, които

...
Епидемията от коронавирус активира множество дарителски и доброволчески акции, които
Коментари Харесай

Covid-19 активира много доброволци и дарители и повдигна морални въпроси

Епидемията от ковид задейства голям брой дарителски и доброволчески акции, които целят да подкрепят лекари и лечебни заведения в битката с заболяването, а също по този начин и възрастни хора, които могат да имат потребност от храна, медикаменти и артикули. Граждани, компании и организации подеха редица акции, като в това време на напред във времето излизат и морални проблеми като това има ли право донорът да изисква и преимущество при здравно обслужване.

Такъв честен проблем породи към оповестеното от притежателя на компанията " Уолтопия ", която прави стени за катерене, Ивайло Пенчев подаяние от 222 000 за столичната Александровска болница. Той съобщи, че дарението е за закупуване на респираторни апарати, нужни за обдишване на най-тежко засегнатите от ковид. Дарението обаче щяло да е под изискване чиновниците на компанията да са с преимущество при оказване на здравна помощ, ако са инфектирани с Covid-19. От Александровска болница обаче споделиха за Mediapool, че само лекарите ще преценят кой пациент ще се лекува с преимущество съгласно неговото положение и лечебното заведение " няма да взе участие в сходни пазарлъци ".

Същевременно Александровска болница е получила и друго подаяние на почти същата стойност – 200 000 лв. от веригата " Фантастико ", която не слага никакви условия. Дарението на " Фантастико " също е за покупката на дихателни апарати и друга здравна инсталация.

" Фантастико " оказва помощ на Александровска болница абсолютно

От " Фантастико " оповестяват, че решението за финансовата поддръжка е взето незабавно, откакто излиза наяве, че се търси опция за закупуване животоспасяващата инсталация в изискванията на пандемия от Covid-19 и дефицит на сходна инсталация в стотици лечебни заведения по целия свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР