Епидемиологичната ситуация е по-благоприятна и е нормално е да отпадат

...
Епидемиологичната ситуация е по-благоприятна и е нормално е да отпадат
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Лека-полека се връщаме към един по-нормален живот

Епидемиологичната обстановка е по-благоприятна и е обикновено е да отпадат ограничения. Лека-полека, внимателно се връщаме към един по-нормален живот. Това разяснява проф. Николай Габровски, шеф на Клиниката по неврохирургия в " Пирогов ".

Според проф. Габровски, зеленият документ у нас не е представлявал сериозен инструмент за надзор, какъвто е трябвало да бъде.

" Когато той не прави тази работа, естествено няма по какъв начин да ни оказва помощ за отбрана ", добави професорът.

Според него, чисто психически концепцията, че ние още веднъж ще се върнем към естествения живот е извънредно значима. Въпреки това обаче, нито пандемията е завършила, нито знаем какво тъкмо ни чака.

" Трябва да останем внимателни ", акцентира проф. Габровски пред Българска национална телевизия.

" Светът в огромната си част стартира да се връща към естествения си темп на живот с помощта на спазването на строги ограничения. Ако ние желаеме България да стане още веднъж туристическа дестинация, да можем още веднъж да пътуваме умерено, би трябвало да съблюдаваме строги ограничения, в това число имунизацията ", добави проф. Габровски.

Според него, последната вълна от разновидността Омикрон протича в крайности - от извънредно тежко до с доста леки признаци.

" Тази вълна обаче сякаш е била най-щадяща за болничните заведения и не се е стигнало до чакащи пациенти ", добави проф. Габровски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР