ЕПА/БГНЕС Въпреки известното стабилизиране що се отнася до броя на заразените

...
ЕПА/БГНЕС
Въпреки известното стабилизиране що се отнася до броя на заразените
Коментари Харесай

Коронавирусът продължава да парализира Европа

 ЕПА/БГНЕС Въпреки известното стабилизиране що се отнася до броя на инфектираните и умрелите от COVID-19, пандемията продължава да сковава Европа. Все повече европейски страни обаче афишират ограничения за рестартиране на икономическия живот.

Дания става следващата страна, която смекчава някои от рестриктивните мерки. От през днешния ден отварят детските градини и учебните заведения до пети клас в половината от общините в страната. Подготвя се и повсеместен проект за рестартиране на стопанската система. Очаква се да проработят още веднъж обекти от дребния бизнес като фризьорските салони, както и някои браншове от здравната система, които не се занимават с COVID-19.

Чехия също се готви за последователно отваряне на магазините и заведенията за хранене. Правителството разгласи проект за възкръсване на стопанската система след рестриктивните мерки поради ковид. Малките магазини ще отворят от 20 април, по-големите - от 11 май, а заведенията за хранене и комерсиалните центрове - от 8 юни. Ще има и отчасти отваряне на образователни заведения, в това число и за осъществяване на изпити. Засега обаче чехите ще би трябвало да продължат да носят маски.

В Италия означават нарастване на смъртните случаи за последното денонощие. Нови 602 души са умряли на фона на 566 предходния ден. За сметка на това обаче новите случаи на заразяване са спаднали до 2972, което е най-ниският им брой от 13 март насам. Общият брой на умрелите е над 21 хиляди, като по този индикатор Италия се подрежда след Съединени американски щати. Жертвите на COVID-19 там надвишиха 25 хиляди.

Увеличават се и смъртните случаи в Германия. Институтът за инфекциозни болести в страната разгласи, че 285 смъртни случая през последния ден са били свързани с COVID-19, като общият им брой доближава над 3 250. Заразените в Германия са над 127 000, само че повече от половината болни са се излекували.

Прочутият кино фестивал в Кан въпреки всичко ще се организира тази година, само че няма да е в истинската си форма. Първоначално бе планувано той да се състои от 12 до 23 май.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР