Engie преговаря с Газпром относно схемата за плащане за доставките

...
Engie преговаря с Газпром относно схемата за плащане за доставките
Коментари Харесай

Френският енергиен гигант Engie преговаря с "Газпром" относно схемата за плащане на руския газ



Engie договаря с " Газпром " по отношение на схемата за заплащане за доставките на съветски газ, заяви във вторник френската енергийна формация по време на представянето на финансовите си резултати, като регистрира по-висока облага за първото тримесечие и увеличи финансовите си цели за 2022 година

" Engie е в договаряния с " Газпром " по отношение на настояването на Русия за смяна на схемата за заплащане на доставките на съветския газ. Групировката е подхванала нужните стъпки, с цел да бъде подготвена да извърши своите отговорности за заплащане, стига това да е сходство с рамката на европейските наказания и да не трансформира салдото на рисковете за Engie ", се показва в изказване на енергийният колос, представено от Ройтерс.

Пряката експозиция на Engie към " Газпром " съставлява най-много 15 тераватчаса (TWh), се споделя още в изказване на групировката. Въпреки това тя понижи тази позиция до малко под 5 TWh в края на март.

Engine също по този начин съобщи, че е подхванала голям брой дейности, като увеличение на размерите със съществуващи снабдители и контракти с нови снабдители, както и адаптиране на своите хеджиращи дейности, с цел да усъвършенства сигурността на доставките на газ.

Според направените от Европейската комисия последни рекомендации, европейските компании могат да са в положение да заплащат за съветския газ, без да нарушават глобите на Европейски Съюз против Москва, само че единствено в случай че съблюдават избрани условия, откакто Русия изиска задграничните купувачи да стартират да заплащат за газа в рубли или рискуват да изгубят доставките си.

Компанията добави, че в подтекста на възходящите цени на електрическата енергия, които се усилиха след нахлуването на Русия в Украйна, надгражда своите финансови насоки за 2022 година Engine в този момент чака за 2022 година чиста периодическа облага от 3,8-4,4 милиарда евро по отношение на предходната цел от 3,1-3,3 милиарда евро.

В изказването на Engie също по този начин се показва, че ревизираните финансови насоки преглеждат разнообразни сюжети, в това число риск от спиране на доставките на газ.

Междувременно приходите на Engie за първото тримесечие са нарастнали с 85% по отношение на година по-рано до 25,6 милиарда евро, до момента в който облагата преди облагането с лихви е повишена със 74% до 3,5 милиарда евро.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР