Енергийно бедните в България са между 25 и 40% по

...
Енергийно бедните в България са между 25 и 40% по
Коментари Харесай

Енергийно бедните у нас са между 25 и 40%

Енергийно бедните в България са сред 25 и 40% по другите методики от цялото население. Това е голям проблем, само че за него се приказва малко.

40 на 100 от популацията значи 2 милиона и 400 хиляди българи, които няма по какъв начин да свържат двата края. Те сега са енергийно небогати при тези цени на електрическата енергия, а се приказва да се подвигат с 20-30-40%. Това разяснява пред БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той разясни, че сега има една разпоредба за отплата, която е била призната, само че не е ясно по какъв начин ще бъде финансирана, нито е ясно по какъв начин ще бъде прилагана при либерализацията на пазара на ток:

" Готовността за използване на сходни радикални промени е никаква в страната. Хората с право се тормозят и би трябвало час по-скоро всички тези политически боричкания да останат по-встрани и тематиката да стане централна, без значение дали държавното управление е в оставка, дали е служебно, дали е постоянно. Този въпрос би трябвало да се реши час по-скоро. "

 istock istock
Президентът на КНСБ изясни и какво съставлява заплатата за прехрана. По думите му, тя е механизъм, който прави оценка потребностите на служащия и неговото семейство според от междинния вид фамилии в страната:

" При нас то е 3-членно домакинство - двама работещи и един подвластен член, т.е. дете до 14 години или в случай че не е дете, възрастен родител. Това в действителност е българският вид и по това ние изчисляваме през последните няколко години, към 30 години, по разнообразни методики през времето тази заплата за прехрана, която демонстрира, че към сегашния миг са нужни 1438 лв. в джоба на самичък работещ и самичък живеещ българин или близо 2600 лв. за това домакинство - двама работещи и едно дете до 14 години. "

Повече от 35% от българите обаче получават сходни средства в семействата, а 65 на 100 не получават такива средства, т.е. работещите небогати може да се измерят с доста по-големи величини, добави Пламен Димитров.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР