Енергийният сектор в България е в трудна ситуация и големите

...
Енергийният сектор в България е в трудна ситуация и големите
Коментари Харесай

Петр Баран: Няма нищо притеснително в сделката с „Инерком България” за акциите на ЧЕЗ


Енергийният бранш в България е в сложна обстановка и огромните играчи нямаха вкус да влагат в страната. Това разяснява в изявление за предаването „ Тази сутрин” на бТВ Петр Баран, някогашен действен шеф на ЧЕЗ в България (в интервала 2011 – 2015 г.) във връзка продажбата на акциите на чешката компания у нас.

Баран описа, че ЧЕЗ е решила да се изтегли от българския пазар след абсурда с така наречен надписани сметки през 2013 година, когато падна първото държавно управление на Бойко Борисов. Тогава са се породили несъгласия с държавното управление, сподели Баран, само че акцентира, че не е имало напън от ръководещите за цената на тока.

Ексдиректорът на ЧЕЗ България обаче акцентира, че икономическата среда и обстановката в енергийния бранш в България е несигурна и това отблъсква външните вложители.

Баран съобщи, че не вижда нищо притеснително във обстоятелството, че непознатата до неотдавна компания „ Инерком България” купува акциите на ЧЕЗ. По неговите думи в Прага сигурно добре са ревизирали компанията и дали всичко е транспарантно.

Баран означи, че всеки, който е следил информацията по договорката, е можел да види всички кандидат-купувачи от 2016 година насам.

Петр Баран счита, че договорката сред ЧЕЗ в Прага и Инерком България ще се осъществя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР