Енергийният министър коментира актуална тема, която разбуни духовете у нас.България

...
Енергийният министър коментира актуална тема, която разбуни духовете у нас.България
Коментари Харесай

Министър Христов: Фалшива новина е, че ще даваме на Украйна оборудването на АЕЦ Белене

Енергийният министър разяснява настояща тематика, която разбуни духовете у нас.

България няма да дава на Украйна оборудването на АЕЦ " Белене ", това е следващата подправена вест. С посланика на Украйна обсъдихме редица въпроси. Те имат интерес към нашето съоръжение, само че не сме го обсъждали. Решение по този въпрос може да вземе само Народното събрание. Това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Не бива да се спекулира с тематиката. Аз мога да дава цялостни данни, въз основата на които Народно събрание да вземе решение “, посочи той, написа novini.bg.

Министър Христов разяснява и следствието на европрокуратурата, касаещо търговията с нездравословни излъчвания.

„ В Министерство на енергетиката не е постъпвала информация за тази акция, не са ни търсили за подпомагане. Ние приветстваме желанието да има бистрота в областта на енергетиката “, акцентира той.

„ В случая става дума за обекти, които не са държавна благосъстоятелност. С тези обекти и ние сме имали проблеми. Мога да уверя, че от страна на служебното държавно управление не е имало чадър над проверяваните обекти. Правили сме инспекции и сме глобили, когато това се е налагало “, сподели още министър Христов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР