Енергийният гигант Royal Dutch Shell съобщи днес, че производството на

...
Енергийният гигант Royal Dutch Shell съобщи днес, че производството на
Коментари Харесай

Производството на петрол и въглеродните емисии на Shell достигнаха своя пик

Енергийният колос Royal Dutch Shell заяви през днешния ден, че производството на нефт и въглеродните излъчвания, отделяни при интервенциите на компанията, към този момент са достигнали своя пик, съобщи Си Ен Би Си.

Съобщението идва на фона на натиска над петролната и газовата промишленост да форсира фрапантно проектите си за промяна, ориентирана към възобновимата сила.

От Shell обявиха, че чакат да понижат чистите си въглеродни излъчвания с 6 до 8 % до 2023 година спрямо равнищата от 2016 година За 2030 година задачата е спад с 20%, за 2035 година – с 35%, а до 2050 – със 100%.

„ Нашата ускорена тактика ще докара до понижаване на въглеродните излъчвания и ще донесе стойност на нашите акционери и клиенти, както и на необятната общност “, разяснява основният изпълнителен шеф на Shell Бен ван Бюрден.

„ Трябва да осигурим на нашите клиенти продуктите и услугите, които те желаят и от които имат потребност – артикули, които имат минимално влияние върху околната среда. “, добави той.

От компанията разясниха, че по нейни данни общите и въглеродни излъчвания са достигнали пик от 1,7 гигатона през 2018 година, до момента в който производството на нефт е достигнало връх през 2019 година

Акциите на Shell поевтиняха с 1,53% към 11:30 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР