Енергийният експерт инж. Христо Казанджиев подозира опит за корумпиране на

...
Енергийният експерт инж. Христо Казанджиев подозира опит за корумпиране на
Коментари Харесай

Експерт: Износа на нефтопродукти от Лукойл ще ни скара с Б...

Енергийният специалист инж. Христо Казанджиев подозира опит за корумпиране на цялото българско държавно управление с проектите на „ Лукойл Нефтохим ” да реалокира регистрацията си от Швейцария и Нидерландия тук. 

Самите очаквания на кабинета, да вземе тази година 100 милиона лв., а следващата година 700 милиона лв. налози, съгласно него, са „ кратковременен интерес ” и това ще ни скара с Брюксел.

„ България би имала временен интерес да реализира износа на петролни артикули от съветски петрол, дотолкоз, доколкото ще увеличи приходите си в бюджета, само че това ще докара да избрани дейности на Европейския съюз за преустановяване на финансовата поддръжка за страната ни ”, сподели за Марица Казанджиев. 

Убеден е, че сега се разиграва карта, която прилича интензивно мероприятие за корумпиране на българското държавно управление. 

„ Не персонално – а като цяло. Хората, които ръководят сега не са глупави, дават си ясна сметка какви ще бъдат следствията за България от едно такова искане, което е в нарушаване на европейските правила ”, прибавя той.

Цялата история с „ Лукойл ” е ориентирана към това да може да се продават петролопродукти от съветски петрол в Европа и в трети страни. А това торпилира глобите против Русия.



Икономистът Калоян Стайков акцентира, че никой не е споделил, че бургаската рафинерия би трябвало да спре да изнася нефтопродукти на трети пазари. Може да прави това, в случай че съответните количества са обезпечени с неруски нефт.

„ Ако приемем, че 50% работи за вътрешния пазар и 50% са за чужбина. За първите количества може да внася съветски нефт, а за вторите 50% да си откри различни доставки. Дерогацията до 2024 ни позволява да внасяме съветски нефт, само че единствено за наши потребности, а не са за преправка и реекспорт. Този проблем от дълго време е затворен и май единствено на служебното държавно управление не е станало ясно каква е обстановката ”, споделя Стайков.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР