Енергийните вноски при внос и пренос на природен газ за

...
Енергийните вноски при внос и пренос на природен газ за
Коментари Харесай

Изключиха Булгартрансгаз от платците на енергийни вноски за пренос на руски газ

Енергийните вноски при импорт и транспорт на природен газ за пренос с генезис от Русия ще се дължат от ползвателите на газопреносната мрежа, а не от оператора.

Това реши Народното събрание, който одобри промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Депутатите гласоподаваха измененията на първо и второ четене в границите на днешното пленарно съвещание. Поправката се постанова, тъй като съгласно настоящия закон дебитор е и операторът " Булгартрансгаз " и както стана ясно от изказвания на депутати - компанията към този момент дължала близо 250 млн. лв.. Както е известно,

главният ползвател на мрежата (на " Булгартрансгаз " ) за транспорт (транзит) е " Газпром ".

От 13 октомври България вкара енергийни вноски за вноса и директния пренос на природен газ с генезис от Русия. Вноските, закрепени на 20 лева за 1 мегаватчас, бяха уредени с промени в горепосочения закон.

В действащия член 5б в закона е записано, че задължени лица са вносителите по смисъла на митническото законодателство и операторите на газопреносни и газоразпределителни мрежи...

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР