Енергийните предприятия да предвидят процедури за непрекъсване на тока на

...
Енергийните предприятия да предвидят процедури за непрекъсване на тока на
Коментари Харесай

Енергийно бедните може да имат постоянен ток

Енергийните предприятия да плануват процедури за непрекъсване на тока на уязвими клиенти при избрани условия. Това оферират от WWF България по отношение на измененията в Закона за енергетиката, които бяхя признати на първо четене.

В закона за пръв път се слага формулировка на енергийна беднотия.

За страдание, методът, по който е сложена дефиницията, като изолирана и без връзка с останалите участници в енергийния пазар, основава проблеми от нов вид, се показва в мнението.

Според организацията се къса връзката сред енергийно бедните семейства и уязвимите клиенти за доставяне с електрическа сила. Създадени са условия, в които енергийно бедните ще получават наедно отплата с всички останали семейства с по-високи приходи в размер на 80% от направения разход на сила.

Това значи, че максимален размер на обезщетения ще получават тези семейства с най-високо ползване, до момента в който уязвимите ще са изложени на риск, при положение на внезапни промени в цените без специфична обществена отбрана. От WWF България оферират да се направи категорично конкретизиране в закона, че уязвим клиент е битов клиент, в чийто обект, снабдяван с електрическа сила живеят и членове на енергийно небогати семейства.

Друго предложение е да се сътвори специфичен фонд за компенсиране на такива консуматори или съставен елемент във декор „ Сигурност на електроенергийната система “.

В момента способен орган за ръководство на Информационната система за семействата, касаеща енергийно бедните, е заложено Министерството на труда и обществената политика. В член 38д са посочени всички останали министерства. Липсата на един способен орган, който да координира, е сериозен проблем, написа още в мнението, представено от
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР