Енергийните акции се представиха най-зле на пазара през последните три

...
Енергийните акции се представиха най-зле на пазара през последните три
Коментари Харесай

Енергийните акции могат да заблестят отново догодина, водени от тези добиващи газ

Енергийните акции се показаха най-зле на пазара през последните три месеца, защото цените на петрола паднаха.Суровият нефт падна в понеделник за четвърти следващ ден, само че облагите може да са ключът към възобновяване на акциите.Печалбите от петрол и газ се усилиха през 2021 година и 2022 година, защото търсенето на сила се възвърне от рестриктивните мерки на Covid и фирмите станаха по-ефективни. Тази година беше по-трудна, защото съвсем всички нефтени и газови компании са на път да отчетат по-слаби облаги, защото цените на суровините паднаха.Следващата година ще бъде смесена. Очаква се множеството енергийни имена да отчетат по-високи облаги, в сравнение с през 2023 година За доста компании нарастванията ще бъдат скромни. Exxon Mobil чака облагите да се покачат с 5%, а Chevron се чака да ги усили с 6%.Няколко имена обаче може да видят звезден напредък през идната година, в случай че приемем, че цените на суровините останат постоянни. Barron’s изследва петролни и газови компании с пазарна капитализация над 5 милиарда $ с най-голям предстоящ растеж на облагите сред 2023 година и 2024 година и излезе с пет имена.
Company / TickerRecent PriceMarket Value (billion)2023E EPS2024E EPSPercent Earnings Growth2024 P/EAntero Resources / AR$25.13$7.6$0.77$2.51228%9.7Hess / HES145.4144.74.999.358715.4EQT / EQT40.8516.82.273.947410.2Southwestern Energy / SWN6.837.50.651.03596.5Civitas Resources / CIVI69.036.510.2016.09584.3
Източник: FactSetНяколко от фирмите са производители на природен газ. Анализаторите имат огромни очаквания за цените на природния газ през 2024 година, защото се чака Съединени американски щати да прибавят забележителен потенциал за експорт на полутечен природен газ до края на годината.Администрацията за енергийна информация чака цените на природния газ да доближат приблизително 3,25 $ за милион английски топлинни единици през 2024 година по отношение на 2,67 $ през 2023 г.Терминалите по крайбрежието на Персийския залив ще разрешат на производителите да изнасят повече природен газ за европейските и азиатските пазари, които ще заплащат за ресурса, защото те не създават огромна част от личния си газ. Има опасности за тази прогноза, в това число оборудванията да не бъдат издигнати в точния момент или пазарът на LNG да стане свръхпредложен. Страни като Катар също уголемяват своите доставки на LNG.EQT е най-големият производител на природен газ в Съединени американски щати с повърхност в Апалачи. Акциите са спечелили повече от 20% тази година, частично съгласно упованията за 2024 година EQT беше изключително нападателен в преследването на интернационалния пазар, като неотдавна разгласи договорка със цех в Луизиана, който ще трансформира своя газ в LNG за идващите 15 години. Вече е подготвен да подписва покупко-продажби непосредствено с интернационалните клиенти.Antero Resources и Southwestern Energy  също са производители на природен газ. Подобно на EQT, Antero се възползва от износа, като все по-голямо количество от продукцията му се насочва към Китай под формата на пропан.Hess е на прага на доста бърз напредък, като се има поради неговият дял в огромна офшорна сондажна стратегия покрай Гвиана, която се разраства. Hess се причислява към Exxon по плана, който би трябвало да създава стотици хиляди барели нефт дневно. Но някъде през идната година Hess евентуално ще бъде част от Chevron, откакто подписа договорка за придобиване предишния месец.Civitas Resources е производител на нефт от Колорадо, който в последно време се уголемява в Пермския басейн на Тексас и Ню Мексико. Очаква се производството да нарасне с 59% през идната година, доста повече от междинната петролна компания. Девет от 10 анализатори, покриващи компанията, я правят оценка като Купува, съгласно FactSet.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР