Ендокриноложката Оксана Михалева в интервю за в. Известия разкри три

...
Ендокриноложката Оксана Михалева в интервю за в. Известия разкри три
Коментари Харесай

Три начина за бързо справяне с махмурлука

Ендокриноложката Оксана Михалева в изявление за в. „ Известия ” разкри три метода за справяне с махмурлука. На първо място е належащо да се възвърне дефицитът на течности и минерали в организма, сподели тя. При консумация на алкохол се получава дехидратация, тъй че тялото се пробва да в профил отпадните артикули през белите дробове, кожата, бъбреците, което води до спомагателна загуба на течности. Загубват се нужни за организма минерали, по-специално натрий и калий. Ето за какво при махмурлук усещате уязвимост, сухота в устата, жадност и виене на свят, по този начин ви се желае да пиете и да ядете солено “, изясни специалистката. В този случай можете да употребявате разтвори за рехидратация от аптеката или просто да пиете минерална вода, туршия от краставици, нискомаслен кефир или суроватка.

На второ място би трябвало да се възстановяват равнищата на глюкозата, добави Оксана Михалева. За да извършите това, би трябвало да поемете въглехидрати, да вземем за пример сандвич със сладостен чай или други нискомаслени храни - чорба, бульон, задушени зеленчуци.
Не мийте пилешкото месо преди готвене, става рисково
Добре знае се, че пилешкото месо съдържа бактерии, които могат да навредят на човешкото здраве. Въпреки това е целесъобразно то да...
Прочети повече
За да се възстановите, можете да се разноските на чист въздух, а пълноценният сън изцяло ще облекчи неприятните признаци, увери експертката. Но опитите за " махмурлук " с дребни дози алкохол не си костват, както и приемането на болкоуспокояващи.

По-рано терапевтът Андрей Кондрахин уточни на руснаците бърз метод да се отърват от новогодишния махмурлук. Според него, в случай че се стигне до алкохолно отравяне, на идната заран би трябвало да „ стартирате “ тялото благодарение на лека храна – да вземем за пример пилешки бульон.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР