Емоционалното събитие е своеобразен абитуриентски бал, с който по своя

...
Емоционалното събитие е своеобразен абитуриентски бал, с който по своя
Коментари Харесай

Вечерта на успелите: 20 абитуриенти от приемни семейства имат нужда от подкрепа за бала

Емоционалното събитие е самобитен абитуриентски бал, с който по своя път в живота ще потеглят 20 младежи, отраснали в приемни фамилии, изпратени от своите приемни родители и подкрепящи ги организации и персони.

" Вечерта на съумелите " е празник на тандема приемни родители - младежи, които дружно потвърждават, че един живот, почнал зле, има късмет да продължи сполучливо с помощта на приемната грижа, която в действителност избавя детството.

За обезпечаването му са нужни 5000 лв., заради което основателите от асоциацията се обръщат към искащите да дарят през Платформата на Фондация BCause. До момента са събрани едвам 650 лв..

" Ще бъдем доста признателни, в случай че се включите в самодейността на Националната асоциация за приемна грижа за набиране на средства, с които всеки от зрелостниците на събитието да бъде подсилен за първите му дни независим живот, в това число да прекарат един прелестен и самостоятелен празник и със своите съученици ", молят към донорите от организацията на приемните родители.

През годините Националната асоциация за приемна грижа, която е основана преди 13 години от приемни родители, остава до своите деца и след завършването на учебно заведение, като им обезпечава менторство, поддръжка за продължение на образованието, намирането на работа и други, с цел да имат те малко по-равен старт с връстниците си. В асоциацията членуват повече от 800 приемни родители от цялата страна.

В миналогодишното издания на " Вечер на съумелите, пето подред, участваха зрелостници от Провадия, Велико Търново, Свищов, Плевен, Трявна, Кюстендил, Разград и Белене, стигнали досега на пълнолетието и дипломирането с поддръжката на своите приемни фамилии.

Как да подкрепите зрелостниците, отгледани от приемни родители, за техния най-съществен празник,

можете да видите .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР