Емоционално и вълнуващо - така любимият на няколко поколения певец

...
Емоционално и вълнуващо - така любимият на няколко поколения певец
Коментари Харесай

Най-пеещият арменец в България събра приятелите си и им подари емоционална вечер

Емоционално и вълнуващо - по този начин обичаният на няколко генерации артист и композитор Хайгашот Агасян отпразнува своята 70-годишнина.

Неговите песни, въодушевени от две същински страсти - любовта и за другарството, ги пеят дребни и огромни. Създал е някои от най-популярните шлагери на българската поп музика. Повечето от детските песни на Агасян се трансформират в шлагери. Автор е на запаметяваща се театрална и кино музика. Хайго е човек - музика и смях!

" Една усмивка. Една добра дума. Това е спасението " в днешния забързан свят - това е формулата за живота на фамозния арменец, за който Недялко Йорданов споделя: " Ти си мъж по лице, само че момче по сърце ". Винаги ухилен, постоянно подготвен да помогне, постоянно със зареждаща страст, създателят на " Не остарявай, обич ", събира като магнит към себе си доста другари. И те го уважиха в събота вечер, подарявайки му незабравими мигове

Михаил и Кристина Белчеви стоплиха сърцето му с прелестните си балади, особено за него на тържеството връхлетя и шеметната Тони Димитрова, с цел да му каже с ария какъв брой го обича.

 



 

Изненада сервира проф. Огнян Герджиков, персонален другар на Хайго, който го поздрави със особено написано за него стихотворение.

 



 

Сред гостите бяха Недялко Йорданов и сътругата му Ивана, с които Хайгашот Агасян има дългогодишно креативно партньорство, Иван Гранитски, музиканти, текстописци, дейци на културата, лекари.

Емоционалното ентусиазъм на Хайго - брачната половинка му Мари Агасян добави сексапил на вечерта, с цел да подчертае, че фамилията е светая светих за двамата, че любовта е силата, която движи света, а щастието е в доверието и обичта.

" Тялото остарява, душата не ще ", обича да споделя Хайго, само че бурните танци на вечерта го опровергаха.

 



 

Освен че с усмивка стартира деня си, Агасян твърди, че всяка заран благодари, че е жив и здрав. Благодарен е и на шанса, че е израснал и е учтив в спокойна атмосфера от положителни хора. Че цялостен живот е бил обкръжен от другари и е в прелестни взаимоотношения с сътрудниците си.

" Всеки по някакъв метод е целунат от Бога.Вероятно съм определен да бъда проводник на това, което идва от горе. Аз единствено протоколирам това, което ми се дава ", изяснява Агасян. Според него най-важното в живота е всеки да си откри задачата.

" Аз съм набожен човек, без да съм маниак. Вярвам в положителното и че всеки идва на земята с избрана задача. И в случай че я откри, той става потребен и за обществото. Не знам какво бих станал, в случай че не бях музикант. Може би като арменец имам някакви качества на часовникар или златар, само че те не са развити. Единият ми дядо да вземем за пример беше обущар, а майка ми - шивачка. Аз също имам механически умения и мога добре да шия, че и обувки мога да коригирам. Не скърбя обаче за музиката, тъй като имам вяра, че съм определен да бъда проводник към хората на някаква небесна естетика - нещо, което е свише и отвън нас ", споделя композиторът, обкръжен от любовта на приятелите си.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР