Емоционална среща в минутите преди прожекцията на Поетът и дяволът

...
Емоционална среща в минутите преди прожекцията на Поетът и дяволът
Коментари Харесай

So Independent среща киноманите със старото българско кино в две поредни вечери

Емоционална среща в минутите преди прожекцията на „ Поетът и дяволът " не остави безучастна публиката, която имаше опцията да се срещне с Владо Пенев, изиграл ролята на поета Христо Смирненски в лентата от 1983 година. Броени дни след 60-годишния празник на артиста, той бе специфичен посетител на прожекцията.

„ Поетът и дяволът " е дебютът на Владо Пенев в киното. Пред аудиторията в кино салона артистът описа, че след излизането си, филмът не се е приел добре, макар че фигурата на Смирненски е била честно отразена от политическа позиция. Следват съвсем 10 години без функции в киното, само че „ всичко е от Бога и всичко е подарък ", сподели Пенев и продължи, че може би точно това му е дало опцията за развиване в театъра и в малкия екран.

Преди светлините в салона да изгаснат, артистът се обърна към феновете с думите: „ Надявам се, че след толкоз години и вие, и аз ще гледаме този филм с нови очи ". Владо Пенев остана до финалните надписи на кино лентата, а след края на прожекцията дълго беседва с киноманите.

Връщането обратно към остарялото българско кино в So Independent продължава и довечера с кино лентата „ Отражения " - дебютният филм на Жана Караиванова и режисьора Румяна Петкова ще можем да гледаме от 18:15 часа в „ Дом на киното ".

Във фестивалната стратегия през днешния ден можем да забележим още филмите: „ Само смелите " от 19:00 часа в кино „ Люмиер ", „ Фантастична жена " в 20:30 часа в „ Дом на киното ", „ Стъкленият палат " в 18:15 часа в кино „ Одеон ", а в 20:30 в същото кино гледаме „ Арктика ". „ Гората " е в 19:15 часа в Кино „ Г8 " и „ Без страна " и „ Построени, с цел да останат за вековете: Архитектурни реликви от ерата на комунизма " от 19:45 часа в „ Евро Синема ".

В първия ноемврийски ден киноманите ще могат да видят: „ Арктика " от 19:00 часа в кино „ Люмиер ", „ First Reformed " от 18:30 часа в „ Дом на киното ", а незабавно след него, в 20:45 на същото място гледаме „ Ноември ". Два кино лентата и в кино „ Одеон " – „ По-силен " в 18:15 и „ Маккуин " в 20:30 часа. „ Мъгла от виновност " и „ Почивка в планината " гледаме в Кино „ Г8 " надлежно от 18:30 часа и от 20:00. В „ Евро Синема " от 19:45 часа е прожекцията на „ Европа, фантазията ", а в 21:30 – „ Гето Балбоа ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР