Емоциите, които сме изпитали непосредствено преди да си легнем, имат

...
Емоциите, които сме изпитали непосредствено преди да си легнем, имат
Коментари Харесай

Как гневът се отразява на съня

Емоциите, които сме изпитали директно преди да си легнем, имат директно отношение към това каква ще бъде нощта ни. Особено в случай че сте по-чувствителна натура. Ако сте прекомерно щастливи, евентуално дълго няма да заспите от превъзбуда. Ако сте прекомерно нещастни, е прекомерно евентуално да се разсъните посреднощ и да мислите върху това, което ви прави тъжни или тревожни. Гневът е една от най-силните страсти, която има директно и мощно въздействие върху съня ни. Ето по какъв начин:

1. Нарушава съня.

Когато сме под стрес и напрежение, е мъчно да заспим. Ако сме прекомерно изтощени, ще пристигна сънят, само че не за дълго. Вероятността да се ококорим късно със сърцетуптене не е по никакъв начин дребна. Дори да заспим още веднъж, процесът е нарушен и натрупваме още повече яд. Със сигурност идващият ден няма да е жизнеспособен.

2. Вреди на здравето.

Научно потвърдено е, че качеството на съня въздейства върху здравословното положение. Натрупваме от ден на ден стрес и отрицателни страсти, които могат да доведат до трайно бодърствуване, кошмари и даже меланхолия.

3. Генерира отрицателни страсти.

Мозъкът ни обработва новата информация по време на съня и я резервира. Ако заспим ядосани, е доста евентуално да се събудим в неприятно въодушевление. Ако е допустимо, пробвайте се да овладеете гнева си и да заспите спокойни с позитивни мисли.

4. Убива интимността.

Вечерта е време освен за отмора, само че и за интимни милувки. Няма по-хладнокръвен палач на пристрастеността от гнева. Освен това ще започнете да свързвате леглото с яд и отрицателни страсти, вместо с отмора, прегръдка, обич, сън.

5. Отблъсква колегата.

Ако сте се скарали с колегата си, пробвайте се да се изясните и сдобрите, преди да заспите. Ако ненадейно прекратите разногласието и просто се обърнете на другата страна, изпращате отрицателно обръщение – като че ли не ви интересуват положителните връзки и разбирателството, а да спечелите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР