Емирът на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Сабах, смятан

...
Емирът на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Сабах, смятан
Коментари Харесай

Емирът на Кувейт почина на 91-годишна възраст

Емирът на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Сабах, считан за проектант на актуалната външна политика на страната, е умрял на 91-годишна възраст . Това оповестиха от кралския съд, представени от " Франс прес ".

" С огромна горест и тъга, ние скърбим... за гибелта на шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ал Сабах, емир на страната Кувейт ", сподели шейх Али Джара ал Сабах, министър, отговарящ за кралските каузи, в телевизионно изказване.

Държавната телевизия е прекъснала постоянната си стратегия и е минала към лъчение на рецитал на текстове от Корана преди известието за кончината на емира.

Емирът се лекуваше в болница в Съединени американски щати от юли , откакто е претърпял интервенция в Кувейт.

Не са разкрити детайлности за естеството на заболяването или лекуването на емира, като дворецът не споделя къде е умрял.

На емира, който ръководи богатата на нефт страна от Персийския залив от 2006 година, му беше отхвърлен апендикса през 2002 година, две години откакто му беше инсталиран пейсмейкър. През 2007 година той претърпя интервенция на уринарния тракт в Съединени американски щати.

Според кувейтския закон, когато емирът отсъства, престолонаследникът шейх Наваф ал Ахмад Ал Сабах, който е на 83 години и полубрат на емира, е настоящ държател.

Сега се чака шейх Наваф, по-възрастен общественик, който е заемал високи постове от десетилетия, в това число министерствата на защитата и вътрешните работи, да бъде назначен за нов държател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР