Емил Велев винаги изказва мнението си, когато става въпрос не

...
Емил Велев винаги изказва мнението си, когато става въпрос не
Коментари Харесай

Емил Велев: Никога не съм слагал в сметките ЦСКА да стане шампион! В Левски няма кой да надъха играчите…

Емил Велев постоянно изрича мнението си, когато става въпрос освен за Левски, само че и за процесите в българския футбол. Този път го потърсихме поради протичащото се на Герена. Но и за ЦСКА, схваща се…

Ето какво сподели Емил Велев пред екипа на:

-Господин Велев, за какво Левски записа толкоз тежка загуба от Лудогорец?
-Последните години играем доста мъчно против тях и го приписвам чисто на психически аспект, не толкоз на качествата, които имат и двата тима. Мисля, че там е разковничето. Има някакво изключително напрежние, когато играем против Лудогорец и аз не мога да схвана от какво е подбудено. Нашите футболисти имат прекомерно огромен почит към съперника, а виждаме, че и Локомотив Пловдив, ЦСКА и даже Царско село доста сполучливо играят против Лудогорец. Ние в такива мачове изпадаме в страхотна дупка и безтегловност и видяхме неповторими хлапашки неточности на целия тим. Да, може Гаске да е сбъркал в средата на терена, само че до попадението имаше още няколко индивида, които не направиха нищо.

-Имаше ли някакъв късмет в неделя дуелът да се развие по различен метод?
-Вчера даже не стана борба, нямаше никава експанзия от страна на Левски. Как искаш да победиш един тим, когато не си го надъхал да играе нападателно.

-Кой е индивидът, който би трябвало да надъха футболистите в такива моменти? Говорим освен за този мач или идващите, а като цяло през сложния сезон?
-В момента няма подобен! Виждаме, че целият треньорски щаб с изключение на Живко Миланов са карантинирани, Славиша беше в болница. От там нататък и мотивацията спада. Трябва да си зададем въпроса за какво футболистите са изпаднали в такова положение. Аз нямам пояснение. Мисля си, че упражняват постоянно, нали по този начин!? Това, че се спекулира, че не получават заплати – съгласно мен не дава отговор на истината. Сираков прави всичко допустимо да заплаща на футболистите, тъй като в случай че не платиш няколко месеца на чужденеца, той ще си тръгне и ще те осъди.

-Споменавате Сираков – той не е ли задоволително мощна фигура, с цел да стимулира тима?
-Сам не може да я свърши тази работа. Трябват му още един-двама, даже трима мощни спортни хора към него. За това трябват съществени хора, които познават надълбоко материята футбол, които могат да се оправят с всевъзможни обстановки.

-Отиваме към тематиката за неналичието на състезателен шеф. Защо Левски няма такава фигура без значение по какъв начин ще се назовава, само че да оказва помощ на Наско Сираков и на Славиша Стоянович?
-Не разбирам за какво досега Наско Сираков не е назначил подобен човек. Имаш един Славиша Стоянович, който е отпред на пирамидата, само че той сега не е там. Имаш Живко Миланов, който се учи – няма нищо неприятно. Той би трябвало да мине през подобен интервал, да се допре до един-двама, трима терньори, с цел да кажем „ подготвен е “. И до тук се изчерпват хората, тъй като другите – Павел Колев, Баждеков и така нататък се занимават със напълно други неща. Сираков си спомня, че когато бяхме ние, той беше състезателен шеф, Мъри Стоилов, аз и останалите хора от щаба – всички комуникирахме, спорихме на моменти, само че най-после се обединявахме към едно решение за положителното на тима. И постигахме триумфи. А в този момент няма кой да седне и да дискутира дадена тематика. На Славиша му би трябвало мощен човек до него.

-Каква е повода да няма състезателен началник съгласно вас – никой не желае да работи в клуба в тази сложна обстановка или няма подобаващ човек?
-Споделял съм моето мнение на Сираков, че трябдва да откри подобен или такива подобаващи хора. Има ги, не е да ги няма. Не може да кажеш, че в България няма никой, който да работи в Левски. Едва ли някой ще откаже, в случай че получи предложение за този пост. Но съгласно мен Славиша Стоянович би трябвало да има коректив – би трябвало да има някой, с който да разисква по-важните въпроси, а не ежедневните тренировки. Сега треньори се намират и от Ю Тюб – кой да реди конусите, значима е другата част – психическата, прехвърлянията, визията на клуба, цялостната политика.

-Предстоят два сложни мача до края на постоянния сезон – против Локомотив Пловдив и ЦСКА. Какво очаквате от тях?
-Левски не може да изпадне, само че би трябвало да се бори за седмото място. А това към този момент е заплашителен казус в историята ни. Ако преди една или две години някой ми беше споделил, че Левски ще се бори за седмото място, щях да му се изсмея и да му кажа – „ Ти си болен… “ Чакат ни доста тежки два мача в последния заключителен спринт. Но би трябвало да играем освободено, без никакво напрежение, тимът да наподобява добре.

-Много пъти и в доста тимове се приказва за напрежение. Има ли напрежение в Левски и в случай че има – за какво?
-Сега сега няма никакво напрежение върху тима. Нито има аудитория, нито те притиска да си първи или втори, нито те притиска, че играеш край за Купата. Трябва да играеш доста освободено и свежо. Да показваш оптималното, на което си кадърен. А то се получава противоположното и не мога да схвана за какво.

-Защо Левски е в сложна финансова обстановка съгласно всички в клуба, а има толкоз доста чужденци в тима? Като че ли няма логичност в тези решения…
-Според мен това е разследване на назначението на Славиша Стоянович. Той е чужденец и желае да разчита на чужденци, които познава може би. Ако беше български треньор, нямаше да има толкоз. Това е персонално мое мнение.

-Няма по какъв начин да не ви запитвам и за ЦСКА освен поради идното дерби в неделя. Как се оправя Любослав Пенев съгласно вас?
-Както виждаме, досега има еднакъв и загуба в шампионата. Срещу Царско село бяха безобразни. Не съм слагал в никакъв случай ЦСКА в сметките да стане първенец!

-Защо?
-Защото играят доста едва. Виждаме, че от 28 футболисти имат 22-ма чужденци, от които един или двама може би стават. Не знам кой ги избира – Стойчо Стоилов ли, някой различен ли, само че се вижда какво играят.

-ЦСКА обаче е на край за Купата, откакто в профил изрично Лудогорец. Ако Любо Пенев завоюва трофея?
-Дълбоко се съмнявам… Арда е по-добър тим от ЦСКА. Цялото напрежение ще бъде в ЦСКА и знаете когато напрежението е при теб, по какъв начин ти се схващат краката. Любо Пенев нали не е не запомнил полуфинала с Ботев Пловдив, в който в Ботев бяха останали 9 души на терена?!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР