Емил Радев отправи остри критики към правно неиздържаната обвързаност на

...
Емил Радев отправи остри критики към правно неиздържаната обвързаност на
Коментари Харесай

Емил Радев: Обвързването на Механизма за сътрудничество и проверка за България е дискриминационно

Емил Радев насочи остри рецензии към правно неиздържаната обязаност на Механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния с приемането ни в Шенген. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП взе присъединяване в разискването на ноемврийския отчет по Механизма на съвещание на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент. В полемиката се включиха и представители на Европейската комисия.

Според Радев продължаването на Механизма би било доказателство, че избрани държави-членки не желаят да видят България като част от Шенгенското пространство. „ Едно такова развиване на нещата би сложило под въпрос взаимоотношенията в границите на Европейски Съюз и ще бъде очевидна демонстрация на дискриминация по отношение на България, което е неприемливо “, безапелационен бе евродепутатът.

Той напомни наклонността от позитивни отчети и обстоятелството, че България към този момент е затворила условно три от шестте индикатора по Механизма. Радев посочи констатацията от последния отчет, съгласно който, в случай че България продължава със същия ритъм на промени, упованията на Европейската комисия са за преустановяване на Механизма в границите на настоящия мандат.

Емил Радев съобщи, че България ще продължава да извършва рекомендациите и ще приключи нужните промени, само че тези достижения би трябвало да бъдат приети от европейските сътрудници и Механизмът да бъде отстранен след изпълняването на оставащите три индикатора. Според евродепутата „ всичко друго ще бъде очевидно самопризнание за съществуването на двойни стандарти по отношение на България “.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП съществено разкритикува и избрани държави-членки, които не престават да се пробват да блокират приемането на позитивни изводи на Съвета по отношение на отчета.

Представителите на Европейската комисия потвърдиха за следващ път, че не може да се прави връзка сред Механизма за съдействие и инспекция и приемането на България в Шенген, защото няма учредения в европейското законодателство за това. Те показаха страдание, че някои държави-членки не престават да вършат такава връзка, въпреки и непозволено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР