Емил Първанов-Ембака бе осъден днес на 12 г. затвор за

...
Емил Първанов-Ембака бе осъден днес на 12 г. затвор за
Коментари Харесай

12 г. затвор и 340 000 кръвнина за убийството на „Струма” преди 3 години

Емил Първанов-Ембака бе наказан през днешния ден на 12 година затвор за убийството на Николай Чивиев-служител на "Агромах ", осъществено на 26 юни 2015 година по време строящият се ЛОТ-4 на Автомагистрала "Струма ", съобщи БГНЕС.

Присъдата постанови 5-членен състав на Окръжен съд-Благоевград, управляван от арбитър Диана Узунова, те ще бъде изпълнена при първичен непоколебим режим.

Първанов, който е от Сандански би трябвало да заплати както разноските по делото, по този начин и общо 340 000 лева обезщетение на околните на убития от него Чивиев, който бил някогашен чиновник на Чуждестранният легион. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

Работник умря след побой на автомагистрала "Струма "

Адвокат Марковски за Ембака: Ще го пазя от сърце

Обвиненият за убийството на Автомагистрала "Струма " Емил Първанов се съобщи

До окончателното изговаряне на присъдата, Първанов остава с мярка "подписка ". Първанов бе защитаван от юристите Марин Марковски и Росен Недин.

Присъдата бе постановена след 4-часови заключителни пледоарии на бранителите на обвинения и тези на ищците. Съдебния състав се отдръпна в 14 часа, а присъдата бе постановена в 16.40.

Първанов бе оневинен от съда, че е направил убийството по хулигански подбуди,

Прокуратурата в лицето на Весела Стоилова искаше 20 година затвор за Емил Първанов с претекста, че закононарушението е осъществено съзнателно и по хулигански подбуди.

Защитата в лицето на юрист Марин Марковски и Росен Недин изиска убийството да бъде преквалифицирано „ в положение на афект “ или „ при неизбежна самозащита “.

От предоставените доказателства като видеозаписа излиза наяве, че Ембака се приближавана 1,5 м. от Чивиев и хвърля по него огромен камък, който попада в главата му.

От записа се вижда също, че Първанов хвърля на няколко пъти и по-малки камъни по Чивиев.

Инцидентът стана тъкмо преди три години и три дни на 26 юни 2015. При прекосяването с персоналния им автомобил през неразрешен сектор за придвижване Първанов и фамилията му са спрени от Чивиев, който след словесни нападки сред двамата, с палката си счупил предното стъкло на автомобила на Първанови.

Със инцидентен превоз на компания „ Агромах “ потърпевшият е превозен в болничното заведение в Сандански с Лада-Нива. В колата до болничното заведение отива и Емил Първанов.

Малко преди идването в болничното заведение Николай умира.

Разбирайки това, Емил бяга и се укрива в продължение на няколко месеца, след което се съобщи.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР