Емил Костадинов, БСП, в разговор с Илиана Беновска в седмичното

...
Емил Костадинов, БСП, в разговор с Илиана Беновска в седмичното
Коментари Харесай

Емил Костадинов: БСП е моята партия

Емил Костадинов, Българска социалистическа партия, в диалог с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Канал 3” и “Радио К2”, съобщи позиции по следните тематики: Мечтата за БСП; Манифест на Инициатива за либерален социализъм.

Беновска посрещна Костадинов в студиото с обичайния подарък на предаването българска здрава алена ябълка с пожеланието да остане здрава след избора на ръководител на Българска социалистическа партия, както и книгата с изявлението ѝ с Ахмед Доган. Костадинов подари “Ние, врабчетата” на Йордан Радичков.

“Вие склонни ли сте да се откажете от фантазията си за Българска социалистическа партия? Колко години Вие сте член на Българска социалистическа партия?” попита Беновска. Емил Костадинов си напомни, че от 31 години е член на партията и не би се отказал от фантазията и концепцията си.

“Нали знаете разликата сред индивида и останалите същества е способността да прави избор, тъй че пред всеки стои такава опция, може би и риск да вземе решение, да направи избор предвид на съответна ситуация” сподели още Костадинов.

“Можете ли да живеете без Българска социалистическа партия Вие? Наистина не задавам сантиментален въпрос. Надали Българска социалистическа партия Ви изпълва целия живот, само че...” попита Беновска. Костадинов отговори, че е експерт и Българска социалистическа партия е неговата партия, само че не може да живее без фамилията и децата си и в йерархията на неговите полезности те са преди всичко, както и неговите другари.

“БСП е моята партия, само че в тази подчиненост на полезностите, стои малко по-назад. Аз не мога да пребивавам без концепцията за социализма и справедливото, и солидарното общество, а коя партия ще го съставлява - търсим и намираме” сподели още Костадинов.

“Искате да кажете, че ще промените партията ли?” попита водещата, само че Костадинов отхвърли и сподели, че за един живот е задоволително да бъде в една партия и “се отнасям проблематично към тези, които търсят реализация в разнообразни партии и тъкмо поради това в навечерието на този конгрес, забележете, 129-годишна е нашата партия, за първи път на постоянен конгрес настоящото, тясното управление на партията не показа на партията, на своите съществени общински организации, политически документ и по тази причина по самодейност на Красимир Янков група социалисти след няколкократни разисквания създадохме подобен документ - манифест за либерален социализъм” сподели Костадинов.

“Дали е по самодейност на Красимир Янков, или го сътвори една голяма група, в която бих споделила първите настоящи лица, в случай че пропусна някой, ще ме извинят, бяха Сергей Станишев, Георги Пирински, Георги Гергов, Ана Пиринска?” попита Беновска, само че Костадинов я прекъсна и ѝ сподели, е бърка, тъй като той е един от първите настоящи лица.

“В написването на този документ участваха доста хора, имаше няколко разисквания, само че основните химикалки, тъй като един документ не може да бъде писан от 100 души, бяха и основни редактори, несъмнено, Георги Пирински, проф. Захари Захариев, проф. Димитър Генчев - шеф на центъра за стратегически проучвания и доста други да не пропущам, само че основният научен принос е техният и с това дадохме своя принос партията да разполага с подобен документ в навечерието на конгреса, тъй като ние водим една акция вътрешнопартийна, която е отнесена единствено и само към избора” изясни Костадинов.

Беновска попита Костадинов за какво Красимир Янков го показва откакто документът е бил показан преди този момент от неговите съществени създатели.

“Точно той, тъй като той задоволително в точния момент, задоволително обратно във времето, още месец ноември съобщи безапелационното си желание да взе участие в надпреварата по директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия и той беше наясно и съобщи самодейността, че този спор за избор на ръководител би трябвало да отиде и на програмно ниво, да не бъде подложен на правилото “стани да седна”. Това е една от аргументите да дадем доверие на господин Янков” разяснява Костадинов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР