Емил Иверсен спечели шеста победа в кариерата си от световната

...
Емил Иверсен спечели шеста победа в кариерата си от световната
Коментари Харесай

Иверсен спечели масовия старт в биатлона в Оберстдорф

Емил Иверсен завоюва шеста победа в кариерата си от международната купа по ски-бягане, откакто приключи преди всичко в всеобщия старт на 15 километра свободен жанр в Оберстдорф, Германия. Това беше и първи триумф за норвежеца през сезона, до момента в който на второ място финишира неговият съотечественик Бьорнестад Синдре Скар с закъснение от съвсем половин секунда.

"Не е сезон, с който би трябвало да се гордея досега. Имах очаквания за спринта, само че той беше анулиран. Опитах да се стимулирам оптимално за днешния старт и се веселя, че приключих преди всичко ", сподели Иверсен.

Иверсен направи мощно тичане в старта, който беше белязан от проблеми за множеството любимци и отсъствието на Йоханес Клаебо. Норвежецът покри 15-те километра с време 29:49.8 минути, а Скар остана на 0.4 секунди зад него. Трети приключи италианецът Франческо Де Фабиани с спомагателни пет десети от секундата пасив.

Швейцарецът Дарио Колоня приключи на четвърто място в последния старт в Оберстдорф и към този момент води в Тур дьо Ски с общо време 1:42:13.1 часа. Руснакът Сергей Устюгов имаше проблеми със ските и приключи едвам 28-и, като неговият пасив против водача в класирането към този момент е 53 секунди. Александър Болшунов е трети с 1:07.6 минути зад Колоня.

В генералното класиране за международната купа води отсъстващият от тура Йоханес Клаебо със 752 точки, следван от двамата руснаци. Болшунов, който не взе точки през днешния ден с 40-то място, е втори с 513, а Устюгов е с 507.

Последните два старта от Тур дьо Ски ще бъдат извършени през уикенда във Вал Ди Фиеме, Италия. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР