Емил Димитров-Ревизоро бе избран за министър на околната среда и

...
Емил Димитров-Ревизоро бе избран за министър на околната среда и
Коментари Харесай

Мнозинството пробута Ревизоро за екоминистър

Емил Димитров-Ревизоро бе определен за министър на околната среда и водите и сяда на стола на задържания и освободен от поста Нено Димов. Промяната в кабинета беше призната със 111 гласа " за " на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и двама самостоятелни. Против бяха 96 депутати от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и трима самостоятелни. В началото на дебатите, още веднъж в отсъствието на премиера Бойко Борисов, от " Воля ", оповестиха, че няма да вземат участие в гласуването и напуснаха пленарната зала.

Дискусията продължи близо 3 часа, а още първоначално от Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да поддържат измененията в кабинета. Вие демонстрирате по необикновено безапелационен метод цялата неплатежоспособност на това ръководство и цялата си неприспособимост да решавате проблемите на хората и страната, обърна се към болшинството зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин. Според него за екоминистър се е търсел някой, който да подсигурява опазване на балансите във властта и дотъкмяване на мандата, без значение каква е цената на това добутване до 2021 година за хората и за страната. Вигенин съпостави номинацията на Ревизоро с творба на италианския художник Маурицио Кателан, която съставлява банан, залепен с тиксо за стената. Името й е " Комик ". " Сътворихте същия шедьовър, само че в политиката. Образно казано - залепихте банан на стената и в този момент несъмнено очаквате овации от хората? Не, овации няма да има. Може да има единствено яд и той пораства с всяко ваше деяние ", акцентира Вигенин.

Нено Димов подаде оставка, тъй като беше задържан, а не тъй като претърпя неуспех в политиката, напомни зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков. " В България няма вода, а се наводняваме, когато има дъжд, тъй като деретата не са почистени и водните запаси не са ръководени добре. Политиката, която водите, ни връща в XIX век. Когато другите нации се развиват и гледат към идващите десетилетия, ние се върнахме да търсим вода и храна в България, която е благословена с природа ", разяснява той.

" Провалите на държавното управление се умножават, по този начин страна не може да се ръководи. Не могат всеки ден да се запушват дупките, те стават от ден на ден. Специалитет на премиера Бойко Борисов е да трансферира цялата отговорност на главата на някой различен ", безапелационен бе Явор Божанков. " Справедливост би трябвало да има, само че сме извънредно обезпокоени от драматургията, с която един човек бе посочен за виновен за цялата обстановка. Отговорността би трябвало да се търси в този, който 10 години ръководи страната неправилно ", съобщи Атанас Костадинов.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи разгласи, че Министерски съвет се е трансформирал в център за ръководство на рецесии. " Моделът на ръководство е неверен. Вървите от рецесия в рецесия. Ние няма да поддържаме нито една палиативна мярка на това болшинство, тъй като то е изчерпано ", съобщи той.

От ГЕРБ " с две ръце " подкрепяли смяната в Министерски съвет с молбата и уговорката Ревизоро да влезе с летящ старт, с цел да не се стига до последващи обстановки в Перник, стана ясно от думите на Александър Ненков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР