Емблематични български спортисти, заместник-кметът на София Мирослав Боршош, общински съветници

...
Емблематични български спортисти, заместник-кметът на София Мирослав Боршош, общински съветници
Коментари Харесай

Над 3000 се включиха във велошествието София кара колело

Емблематични български спортисти, заместник-кметът на София Мирослав Боршош, общински съветници и над 3000 жители се включиха във велошествието из столичните улици и булеварди под мотото " София кара колело ". Още от рано сутринта пред Народно заседание започнаха да се събират искащите да са част от самодейността, проведена за седма поредна година от " София - европейска столица на спорта ", Центърът за градска подвижност и Столична община.

Стартът на шествието пред Народното събрание бе даден от зам.-кмета Боршош и Татяна Георгиева - ръководител на Комисията за децата, младежта и спорта към СОС. Веднага по-късно голям брой известни спортни звезди на България поведоха колоната и дадоха образец по какъв начин можем да създадем нашия град още по-чист, зелен и хубав.

Сред участниците още веднъж бе легендата на спортната гимнастика, четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев. Заедно с него потеглиха младите гении, избрани за лица на " София - европейска столица на спорта " в последните години: новата звезда на международната фехтовка европейската шампионка на сабя Йоана Илиева, европейският отличник по таекуондо Калоян Бинев, състезателката по шортрек Катрин Мануилова, едно от златните български девойки - международната и европейска шампионка и носителка на бронзов орден с ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио 2016 Ренета Камберова, плюс деца от спортните школи на столични клубове. Всички спортни звезди поздравиха присъстващите и насочиха обръщение за по-зелена и спортна София. Сред участниците бяха още евродепутатът Андрей Ковачев, редица общински съветници и чиновници в Столична община. В шествието се включиха и известни персони от културата, политиката и бизнеса, работещи в дипломатически задачи у нас и друга.

Доброто въодушевление се придвижи и в Южния парк с доста музика, съревнования, занимателни игри и томболи с награди. С идването си пред сцената на огромната поляна участниците и излезлите на чист въздух измежду зеленината в почивния ден се включиха в десетките интензивности на спортния празник. За празника се погрижиха професионални аниматори и DJ, които бяха подготвили атрактивна денс музика, с цел да може всички да се забавляват и да танцуват. Фитнес инструктори увличаха хората пред сцената със своите безвъзмездни уроци. Техните осъществявания бяха прекъсвани на всеки 15 минути с от време на време изтегляне на томболи със стартовите номера на участниците с премиите за над 4700 лв.. Печелившите бяха изтеглени от именитите български първенци и младите ни гении в спорта.

На специфични щандове и палатки бяха демонстрирани пред децата най-новите трендове в колоезденето и методите за безвредно каране на колело. В непосредственост до поляната сътрудниците от DRAG проведоха надпревари с мини колела " И децата карат " за малчугани от 5 до 11-годишна възраст. Над 120 деца стартираха със своите колела на групи по 200-метрово оградено трасе към огромната поляна. След това малчуганите се включваха в състезанията за най-красива визия на велосипед, за най-хубава рисунка на тематика колело, както и в многото занимателни игри под управлението на аниматорите.

Велошествието нямаше спортен темперамент, а прекосяването по 4-километровия маршрут бе за да се насочи обръщение за по-красива и зелена българска столица. " София - европейска столица на спорта " провежда събитието към този момент седма поредна година, дружно с още над 100 интензивности, които имат за цел да дават на жителите и гостите на града повече благоприятни условия за спорт и деен метод на живот.
 ММС започва обучителен семинар за шефовете на спортните учебни заведения
ММС започва обучителен семинар за шефовете на спортните учебни заведения

В рамките на два дни (12-13 май) участниците ще бъдат осведомени с вероятностите за развиване на образователните заведения
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР