Емблематичната кампания на bTV Media Group Да изчистим България заедно“

...
Емблематичната кампания на bTV Media Group Да изчистим България заедно“
Коментари Харесай

Единадесетото издание на „Да изчистим България заедно“ ще се проведе на 16 септември

Емблематичната акция на bTV Media Group „ Да почистим България дружно “ тази година ще се организира на 16 септември. Това е датата, на която bTV, дружно със своята партньорска мрежа, ще обединят старания още веднъж в името и на идеята за запазване на природата. 

е най-мащабната доброволческа самодейност у нас към този момент над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на положителни доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и държание за основаването на една по-чиста и красива среда за живот.

По данни на Министерството на околната среда и водите от началото на първото издание на „ Да почистим България дружно “ през 2012 година, над 18 800 сметища и 94 338 тона боклуци са почистени и събрани от близо 2 500 000 доброволци. Тези данни се равняват на 200 изцяло натоварени самолета „ Боинг 747 “. Затова напълно не е инцидентно, че в продължение на едно десетилетие България се е наложила измежду страните с най-хубави доброволчески модели за запазване на природата. „ Да почистим България дружно “ поддържа идеята на най-голямото гражданско придвижване в света – „ Let’s Do It World “, като през 2019 година получи световно самопризнание за максимален брой доброволци на глава от популацията – 6,2%. Сред 180 страни, участващи в огромното разчистване на планетата World Clean Up Day, България държи този връх и до през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР